В условията на епидемия от коронавирус, много трудно се намират

...
В условията на епидемия от коронавирус, много трудно се намират
Коментари Харесай

Гласът на личните лекари: Трудно се намират предпазни средства

В изискванията на зараза от ковид, доста мъчно се намират маски и защитни средства, снабдяването е мъчно. Аз би трябвало да си променям маската най-малко 3-4 пъти. Това съобщи общопрактикуващият доктор Гергана Николова, която е член на управлението на Българския лекарски съюз (БЛС). Тя посочи, че като търговски сдружения поликлиниките са оставени да се оправят сами в тази тенденция.
Николова добави, че дезинфектантите също са проблем, като даде образец със обстановката в Пета градска болница в София.
Общопрактикуващият доктор призна пред Българска национална телевизия и, че има повече случаи, при които хората оповестяват по-късно на персоналния си доктор за някакви признаци и проблеми поради боязън, че може да става въпрос за ковид. Но тя смята, че " работата си върви ", когато приказваме за хоспитализиране.
Същевременно Николова акцентира, че не може всеки един пациент с температура да бъде докладван – следва да има малко по-сериозно наблюдаване, макар че става въпрос за инструкции по телефона. " Не всяко остро респираторно заболяване е COVID-19 ", сподели лекарят.
" Когато имате терзание, обадете се на персоналния си доктор – той ще реши ", прикани Николова.
За край Гергана Николова се разгласи, че е срещу намесата в работата на лекарите в смисъла фармацевтите да заменят предписани от лекари медикаменти с генерици. Тя изиска опрощение от водача на НФСБ Валери Симеонов поради внушението, че лекарите предписват преднамерено по-скъпи медикаменти, с цел да печелят.
Още: " Официално: Над 1 000 000 заболели от ковид в света, в Китай на следващия ден е ден на печал "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР