В условията на динамична стратегическа среда за сигурност получаването на

...
В условията на динамична стратегическа среда за сигурност получаването на
Коментари Харесай

Румен Радев посети Военния географски център в Троян

В изискванията на динамична стратегическа среда за сигурност приемането на своевременна и достоверна информация е от особена значителност при взимането на виновни държавнически решения.

Първостепенен фактор в това отношение се явява обезпечаването с географска информация за потребностите на националната защита и сигурност, за което основополагащ принос има Военно-географската работа.

 

Това съобщи президентът Румен Радев при визитата си през днешния ден във Военния географски център в Троян през днешния ден, предадоха от пресцентъра на президентството.

 

Държавният глава и висш главнокомандващ се срещна с опциите и активността на центъра, зает със събиране и обработка на географска информация за територията на страната за потребностите както на Българските въоръжение сили, по този начин и на съюзнически страни.

 

От Военния географски център показаха потреблението на модерни технологии за отдалечено проучване на Земята и разбор на терена за геопространствено разузнаване. Беше показана активността по основаване и актуализиране на геодезически и картографски материали за задачите на защитата и сигурността и за потребностите на навигацията за въздухоплаването и корабоплаването, както и историческото развиване на Службата, основана преди 131 години. Военно-географската работа обезпечава с нужната информация 5 министерства и 25 държавни ведомства и организации. Изпълнява взаимни планове с Българска академия на науките и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

 

Държавният глава Румен Радев уточни, че процесът на рационализация на Българските въоръжени сили би трябвало да обгръща и опциите за основаване на единно осведомително пространство посредством развиване на нови технологии.

 

Румен Радев приветства съдействието на Военно-географската работа с научните среди като значим детайл за създаване модерни отбранителни качества.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР