В условия на продължаваща COVID криза икономическите мерки трябва да

...
В условия на продължаваща COVID криза икономическите мерки трябва да
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева с голямо признание за България насред коронакризата

В условия на продължаваща Коронавирус рецесия икономическите ограничения би трябвало да продължат, съобщи изрично Кристалина Георгиева, изпълнителен шеф на МФВ в изявление за Българска национална телевизия.

"Ние сме в такава рецесия, каквато светът не е преживявал. Тя носи със себе си неустановеност - към момента сме изправени пред предизвикването стопанската система да се възвърне до равнището отпреди рецесията, а това надали ще стане преди 2021 година ", предизвести тя.

"Това, което е доста значимо да кажа на българите и на тези, които взимат решения - ограниченията за поддръжка на стопанската система и за поддръжка на хората би трябвало да продължат. Много страни са изправени пред алтернатива дали да продължат тези ограничения. Нашият апел е "Не го правете ".

Ако го извършите, рискуваме всеобщи банкрути, безработица и загуба на постигнатото през последните десетилетия ", сподели Кристалина Георгиева.

"Оценката за България от страна на МВФ е допустимо най-хубавата. България няма потребност от нашата финансова поддръжка, тя е постоянна ", сподели още Георгиева.

"През последните 30 години, в които България е членка на Международния валутен фонд, животът в страната ни е по-добър - брутният вътрешен артикул се утрои, а безработицата понижа двойно ", добави тя.

"МВФ е единствената организация в света, която държи пулса на стопанската система в света като цяло. Даваме бърза оценка на политиките, които са нужни във всеки един миг. Създадохме нов инструмент - да оценяваме ограниченията в обособени страни и да им оказваме помощ да се учат една от друга ", сподели още шефката на МВФ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР