В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да

...
В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да
Коментари Харесай

Управляващите се договориха за 250 лв. минимална пенсия и първи ден без плащане на болничния

В управническата коалиция се обединихме към предлагането минималната пенсия да стане 250 лв.. Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

Както знаете към този момент, сутринта имаше политически съвет на обединението, на който обсъдихме въпроси в програмата на съдружното държавно управление още през съставянето му при започване на 2017 година Обединихме се към решението за осъществяване на текста, който сме заложили в съдружната стратегия за повишение на пенсиите и в тази ситуация се обединихме към решение, което ще внесем сред първо и второ четене за повишение на минималната пенсия на 250 лв., сподели още Симеонов.

В Бюджет 2020 минималната пенсия бе заложена на равнище 234.13 лева

До края на мандата минималната пенсия би трябвало да стане 300 лева, сподели някогашният вицепремиер.

По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски обществени пластове към просветителната система . Той разясни, че концепцията е четири, пет и шестгодишните деца да бъдат наложително в детска градина, като страната поеме разноските за такси на тази група деца.

Третото, към което се обединихме, е да бъде избран и заделен фонд в размер на 70 млн. лв. за създаване на нови детски градини и учебни заведения , добави още Симеонов.

Той уточни, че четвъртото, към което са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР