В управлението има съществена промяна, дори маркирана в сглобка. Това

...
В управлението има съществена промяна, дори маркирана в сглобка. Това
Коментари Харесай

Денков отчете антикорупционни победи на сглобката

В ръководството има основна смяна, даже маркирана в сглобка. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди съвещанието на Министерски съвет.

Той изясни, че през днешния ден държавното управление ще утвърди Меморандум за съдействие с Асоциация " Прозрачност без граници ". Документът е продължение на главната линия за противопоставяне на корупцията, ще даде опция да се придвижи ноу-хау и на практика системи и решения за положително ръководство.

Денков уточни, че през последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода. Много ползи на недосегаемите от закона бяха наранени от прекъснатите корупционни схеми и ограниченията за бистрота на обществените разходи. Това е причина за непрекъснатите офанзиви към кабинета и към част от неуместните министри, които се ускориха като офанзиви за наближаващата корупция, сподели Денков.

По думите му битката с корупцията мъчно пробива път поради дребни кавги и дезинформация. Денков даде няколко образеца за антикорупционни победи - спрени са порочни инхаус поръчки за към 800 млн. лева, прекъснати са схемите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", извоювана е борбата за Пловдивския панаир, комплициран е завършек на източването на хазната за пътни поправки, промени са метода, по който се разпределят средствата за спорта, въведена е бистрота във ваучерите за образования, вкарана е нова формула за регулация на цените на медикаментите, спрени са старите схеми за източване на НЗОК, направена бе конституционната промяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР