В УНИЦЕФ отбелязахме вчера шест месеца от началото на военния

...
В УНИЦЕФ отбелязахме вчера шест месеца от началото на военния
Коментари Харесай

Кристина де Бройн, УНИЦЕФ: Децата плащат най-високата цена на войната


„ В УНИЦЕФ отбелязахме през вчерашния ден шест месеца от началото на военния спор. Децата заплащат най-високата цена, те са най-уязвими и най-остро се засягат от такава рецесия. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ у нас.

„ В момента приготвяме нашата акция „ Добре пристигнали в учебно заведение “. Убедени сме, че главен фактор за равенството и стабилизирането на децата, на всяко място, след сложните месеци, които са претърпели, е учебното заведение. Едно учебно заведение не е единствено постройка. То е едно място, където се чувстваш сигурен, на безвредно място и наедно със своите другари и съученици “, разясни тя.

УНИЦЕФ България се включи интензивно в отговора на филантропичната рецесия, подбудена от войната в Украйна.  Общо 24 540 деца и възрастни  от Украйна са подкрепени от стратегии и услуги на УНИЦЕФ в България от началото на войната.

УНИЦЕФ България и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) създадоха 6 центъра за поддръжка на бежанци от Украйна „ Синя точка “ (Blue Dot), в които те могат да получат информация, психологична подкрепа и правни препоръки, както и да бъдат ориентирани към услуги.

С наближаването на новата образователна година УНИЦЕФ започва и кампанията „ Добре пристигнали в учебно заведение в България “. Заедно с сътрудници провеждаме поредица от осведомителни срещи, които целят да разяснят на фамилиите от Украйна по какъв начин могат да запишат децата си на учебно заведение и детска градина в България. За първите две седмици стотици украински фамилии получиха информация за стъпките за включване на децата в българската просветителна система.

Цялото изявление с Кристина де Бройн вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР