В УНИКА България (ЗК “УНИКА“ АД и ЗК УНИКА Живот“),

...
В УНИКА България (ЗК “УНИКА“ АД и ЗК УНИКА Живот“),
Коментари Харесай

Процес на трансформация: Нов топ-мениджмънт в УНИКА България

В УНИКА България (ЗК “УНИКА “ АД и ЗК „ УНИКА Живот “), като част от УНИКА Груп, която участва на застрахователния пазар в 18 страни и е номер 5 от застрахователните компании в ЦИЕ, започва развой на стратегическа промяна. Целта е компанията от ден на ден да ориентира продуктите и услугите си към потребителските потребности и желания. Водени от това предпочитание, целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран към три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.
В мощ от 1 януари 2021 година, ще стартира работа ново висше управление на УНИКА България.
Николай Генчев, който е Главен изпълнителен шеф на УНИКА България в продължение на 11 години, e номиниран за Председател (Президент) на Надзорния съвет на УНИКА България, както и за същата позиция в сдружения от Групата УНИКА в още четири страни (Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия). В новата си функционалност, той ще дава отговор за развиването на бизнеса в целия район.
Борис Паличев е номиниран за длъжността Изпълнителен шеф и Генерален управител на УНИКА България. Той се причислява от екипа на ДЗИ (част от Групата KBC), където е заемал длъжността Изпълнителен шеф Финанси и Риск, като преди този момент е бил дълготраен член на управническия екип на УНИКА България и УНИКА Груп Aвстрия.

Лоран Жомот е номиниран за Изпълнителен шеф Финанси и Риск. Той се причислява от екипа на AXA Чехия и Словакия към екипа на УНИКА България, след придобиването на дъщерните сдружения на френската компанията в Полша, Чехия и Словакия през октомври тази година.
Димитър Тонев, доскорошен Изпълнителен шеф Застрахователни техники,  ще поеме функционалността на Изпълнителен шеф Операции и Информационни технологии.
На изпълнително равнище, реализирането на Бизнес моделите ще бъде представлявано от Албена Георгиева за Корпоративен и Афинити бизнес и Ивана Димова за Банково обезпечаване.
„ УНИКА България е в доста добра изходна позиция за прекосяване на идващото равнище. Новата конструкция ще ни разреши да използваме насъбраните уменията и мащаба си, с цел да осигурим нужното качество на услугите си за нашите клиенти. Гордея се, че съм част от това начинание. ”, разяснява Николай Генчев, Президент на Надзорния съвет.
„ Новата организация е напълно ориентирана към нашите клиентите, като ще ни даде опция да споделяме знания и софтуерни решения в цялата Група и по този начин да управляваме по-ефективно и бързо процесите си. “, споделя Борис Паличев, Генерален управител на УНИКА България.
Повече за УНИКА:
УНИКА е една от водещите застрахователни компании в  Централна и Източна Европа. Около 20 000 чиновници и извънредни сътрудници обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 страни. УНИКА е втората по величина застрахователна група в Австрия и оперира на 15 пазара в Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата УНИКА включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.
Горните промени ще бъдат осъществени и са обусловени от издаването от Комисия за финансов контрол на съответните решения-одобрения във връзка с посочените лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР