В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци.

...
В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци.
Коментари Харесай

В Унгария съдят трима българи за смъртта на 71 бежанци

В Унгария съдят трима българи за гибелта на 71 бежанци. Драмата се разигра през август 2015 година Тогава полицията се натъкна на зарязан хладилен камион.

Всичките 59 мъже, осем дами и четири деца - бяха открити натъпкани в дребен камион без вентилация край автомагистрала в прилежаща на Унгария Австрия.

Намерените 71 жертви са умряли малко откакто е почнало пътуването им. Преди да настъпи гибелта им, те дълго са блъскали по стените на камиона и са викали. Това гласи част от заключението на правосъдната експертиза,която е приложена към обвинителния акт.

Експерти показват, че гибелта на 71 души е най-голямата покруса по пътя на Балканския маршрут на миграцията.



Застаналите пред съда четирима подсъдими са упрекнати също в трафик на други мигранти дружно с още седем каналджии - шестима българи и един ливанец. Само шестима от тях се явиха в съда в унгарския град Кечкемет. Според управляващите един към момента се укрива и ще бъде съден задочно.

Прокуратурата разгласи, че ще изиска за четиримата присъда пожизнен затвор без право на подмяна за ликвидиране, а за останалите седем - присъди затвор със непоколебим режим за период до 20 години.

Българските участници в мрежата за трафик на хора са Методи Г. на 29 години, роден в Лом, Цветан Т. на 32 години и Касим С. на 50 години.



Методи Г. е бил прочут на немските служби за сигурност. Българинът даже e разследван от полицията и е трябвало да бъде задържан.

През последните години 29-годишният Методи е арестуван неведнъж по отношение на следствия за престъпни закононарушения, в това число за трафик на мигранти.



Камионът е потеглил от унгарския град Кечкемет, взел е мигрантите покрай южната граница на Унгария със Сърбия, а след това ги е превозил от Унгария до Австрия, съобщи представителят на прокуратурата Габор Шмит пред публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР