В УМБАЛ-Бургас спасиха дете, живяло с монета в хранопровода месец

...
В УМБАЛ-Бургас спасиха дете, живяло с монета в хранопровода месец
Коментари Харесай

Лекари от Бургас спасиха дете, живяло месец и половина с монета в хранопровода

В УМБАЛ-Бургас избавиха дете, живяло с монета в хранопровода месец и половина. Родителите постоянно оставяли купичка със стотинки, които 3-годишното момиченце подреждало, описват от bTV.

Често се случва хирурзи да вадят глътнати монети, само че този път бургаските лекари останаха сюрпризирани.

„ Касае се за детенце на съвсем 3 годинки, което е погълнало монета от 20 стотинки “, описа доктор Пролет Боздукова.

Тези 20 стотинки са открити с рентгенова фотография месец и половина след поглъщането им.

„ Самото попадане на непознато тяло, или в тази ситуация монета в хранопровода, е обвързвано с трагични признаци, които мъчно могат да бъдат сбъркани. В случая обаче имаме съществуване на монета и детето се хранеше и приемаше някакви течности без усложнения “, изясни доктор Ивайло Илиев.
Не е ясно какъв брой време дребното момиченце щеше да живее със стотинките в тялото си, в случай че не беше извънредно високата температура.

„ При самото изваждане на монетата се видя, че тя в действителност е престояла много дълго време, тъй като има промени в самия тип на монетата, което приказва, че престоят е бил забележителен в хранопровода “, изясни още доктор Ивайло Илиев.

Случаят с корозиралата монета ще бъде разказан в научна обява, а медиците поучават родителите да бъдат деликатни и да не разрешават на дребните деца да играят с дребни предмети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР