В Украйна заседава Съветът за национална сигурност и отбрана, след

...
В Украйна заседава Съветът за национална сигурност и отбрана, след
Коментари Харесай

Киев не се отказва от членство в НАТО - президентът Зеленски увери, че място за паника няма

В Украйна заседава Съветът за национална сигурност и защита, след който президентът Володимир Зеленски увери, че няма място за суматоха и всичко е под надзор. Киев не се отхвърля от участието си в НАТО, макар напрежението в района.

В последните часове тук тематиката за сибирския мраз като че ли измести тематиката за напрежението по руско-украинската граница. Късно нощес беше извършено съвещание на Съвета за национална сигурност и защита. След него президентът Володимир Зеленски увери украинците, че място за суматоха няма и обстановката е под надзор.

" Скъпи жители на Украйна, организира се съвещание на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. Заключението е доста значимо за нашето общество и украинските жители. То звучи доста просто - всичко е под надзор, няма аргументи за суматоха ", сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Няколко часа по-рано вицепремиерът Олга Стефанишина съобщи, че Украйна не се отхвърля от участие в НАТО, макар създалата се обстановка.

" Първо сме построили военна резистентност, второ - резистентност на хибридни офанзиви. Имаме непоколебимо интернационално единение за териториалната целокупност на Украйна, огромни наказания. И никой по-добре от нас не познава режима на Путин. Разбира се, че сме готови за всякаква военна ескалация. И сме доста признателни за големите старания на Европейски Съюз и НАТО, както и на обособени страни - Франция и Съединени американски щати, които вършат всичко допустимо да има разговор и бистрота на идващите стъпки ", добави вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина.

На закрито съвещание Върховната Рада ще разисква тематиката. Появи се информация, че в сряда, в Париж, ще се срещнат публично представители на Москва и Киев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР