В Украйна вече почти няма привърженици на СССР, а 9

...
В Украйна вече почти няма привърженици на СССР, а 9
Коментари Харесай

Москва всъщност постигна декомунизация и дерусификация в Украйна

В Украйна към този момент съвсем няма последователи на Съюз на съветските социалистически републики, а 9 май всеобщо е считан не за Ден на успеха, а Ден на възпоменание, сочат резултатите от анкета, огласени през днешния ден и представени от организация УНИАН, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според изследването на социологическата група " Рейтинг ", осъществено в края на април, 87% от украинците не съжаляват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Това е най-ниският индикатор за носталгията по някогашната империя за цялата история на наблюденията, въпреки че през последните 10 години той понижава доста, споделят социолозите.

Анкетата открива, че украинците всеобщо преоценяват отношението си към така наречен Ден на успеха 9 май. Сега за 36% от респондентите празникът е станал " отживялост ", а за 23% е " елементарна дата ". " Победната " символика на 9 май е изместена от " мемориална ". За 80% от запитаните това е Ден за възпоменание и за едвам 15% - Ден на победа.

Същевременно 78% от респондентите правят оценка високо приноса на украинския народ в успеха над нацизма, а 67% са уверени, че този принос е максимален.

Експертите от " Рейтинг " заключават, че в украинското общество е настъпила " декомунизация " и " дерусификация ", доколкото съветската агитация употребява във войната против Украйна точно руска символика и спекулира върху " взаимното " историческо минало.

На парада в Москва за 9 май няма да участва нито един задграничен началник, в това число близкият другар на Путин, беларуският деспот Александър Лукашенко, означи УНИАН.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР