В Украйна сраженията продължават. Руското командване обяви, че скоро ще

...
В Украйна сраженията продължават. Руското командване обяви, че скоро ще
Коментари Харесай

Руското командване: Скоро предстои пълното освобождаване на Донбас


В Украйна сраженията не престават. Руското командване разгласи, че скоро ще се пристъпи към цялостното " освобождение " на Донбас.

Руското военно командване разгласи, че първата цел на интервенцията – намаляване на украинската войска, е реализирана. Твърди се, че сепаратистките сили към този момент управляват 93% от Луганска и 54% от Донецка области, по тази причина ще минават към нов стадий във военните дейности. За повторно съветското командване разгласи и загуби.

" За страдание в хода на военната интервенция има загуби измежду нашите командири. Към през днешния ден 1 351 съветски бойци починаха, а 3 825 са ранените ", заяви Сергей Рудской - първи заместник-началник на генералния щаб на съветската войска.

Град Волноваха в Доценк към този момент не съществува, оповестяват украинските управляващи. Но настояват, че Мариупол към момента не е завзет. Под руините на бомбардирания спектакъл преди 10 дни са извадени към 300 тела. За други 300 по-рано беше обявено, че са оживели.

Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида в Украйна предизвести за от ден на ден всеобщи гробове в Мариупол и похищение от съветските елементи на публицисти и деятели.

" За един всеобщ гроб ние успяхме да получим сателитна информация и считаме, че в него са поглребани към 200 души ", разгласи Матилде Богнер - началник на Службата.

Около Киев украинските елементи устояват на нападенията и даже са си върнали няколко покрайнини. Под нов обстрел и съветска обсада е град Чернигов.

Преговорите сред Киев и Москва са сложни. Съобщава се за реализиране на единодушие по второспетенни въпроси, само че не и по главните.

Руският президент пък упрекна Запада в дискриминация на съветската просвета. На срещата му с съветски представители на изкуството бе и диригентът Валери Гергиев, който бе свален от афишите на огромните концертни зали в Европа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР