В Украйна се води война не само за нейната независимост,

...
В Украйна се води война не само за нейната независимост,
Коментари Харесай

Петър Иванов: Всяка капка гориво от Русия се превръща в бомба


„ В Украйна се води война освен за нейната самостоятелност, само че и за демокрацията като цяло “, съобщи пред БНР Петър Иванов, изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара.

Европа през последните 30 години се направи извънредно подвластна от съветските енергийни доставки, акцентира Иванов.

„ България е даже още по-зависима. Говорим за едно потомство политици, което направи това. “

„ Всяка капка гориво, която ние използваме от Русия, се трансформира в бомба, която пада върху главите на тези майки и деца, които се избавят от тази война “, разяснява Петър Иванов.

Според него глобите са неизбежни и това ще има отражение върху стопанската система. Санкциите отиват натам да не се употребяват енергийни източници от Русия, посочи Петър Иванов.

Иванов показа, че майка му е украинка, той самият е учил в съветска гимназия, работил е за американски компании в Русия и я познава добре.

„ Самите руснаци, даже таксиметровите водачи на летището  „ Шереметиево “ споделят - докато има какво да се помпа от недрата на земята, тази страна съществува, когато свърши, дотук сме. “

След като в Европейски Съюз видяха, че механизмът с общата поръчка работи, няма причина с нефта и газа да не се работи, както с имунизациите, означи Петър Иванов.

„ Което е излаз в тази обстановка, тъй като дефицит ще има. Европейски Съюз дружно е най-голямата стопанска система в света. “

Ако се направи такава поръчка, цените на газа ще се успокоят, уточни той. Ще има битка за първични материали, това е явно, разяснява Петър Иванов в предаването „ Преди всички “.

„ Нещата не са добре в цяла Европа и няма по какъв начин това да не се отрази и на българското произвеждане. Ние имаме и тежка промишленост, която зависи от газа, след скока при започване на годината на електричеството, виждате какви са резултатите. Стойността на продукцията се оскъпява и колкото и да е към момента евтина работната ръка в България, ние ставаме много неконкурентноспособни. “

Русия е планувана тази експанзия доста от дълго време. За всички нас това би трябвало да е урок и да не влизаме неподготвени в идната зима, посочи още Иванов. Отношенията сред Европа и Съединени американски щати бяха много охладнели през миналите 10 години, означи той.

По думите му позитивното в тази война е, че Европа е схванала, че не може без Съединени американски щати, както и противоположното. Иванов очаква да се работи за превъзмогването на протекционистичните ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР