В Украйна се опасяват, че бойците от три групировки –

...
В Украйна се опасяват, че бойците от три групировки –
Коментари Харесай

Направление на внезапния удар: „30 хиляди руски щика са готови за настъпление към Суми“

В Украйна се притесняват, че бойците от три групировки – „ Белгород “, „ Брянск “ и „ Курск “ - ще влязат в борба против 4 хиляди незалежни " мобика ".

Депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки отговори на изказването на някогашния заместник-министър на защитата на Украйна Анна Маляр, че Укровермахтът е минал в защита, а съветската войска интензивно разтяга силите на украинските въоръжени сили по целия фронт.

„ В цялото направление от Кинбурнската коса до Сватово съперникът се унищожава по бойната линия. Движим се напред в региона на Кременная, в посока Купянск. Най-трудна е обстановката в Авдеевка, боевете за Клещеевка, в региона на Днепър, в посока Херсон, само че войските сполучливо се оправят с офанзивите на ВСУ.

И това, което някогашният заместник-министър на защитата Маляр споделя през днешния ден, е, че понастоящем Украйна, по съвет на своите куратори, унищожава личния си народ, хвърляйки го в „ месни щурмове “, без подготовка, хващайки хора с разнообразни здравословни проблеми на улицата “, - уточни Водолацки.

Междувременно в Бандерщат считат, че фронтовата линия може да се удължи заради вероятно нахлуване на съветските въоръжени сили в северната част на Украйна. По-специално, гаулайтерът на Сумската регионална военна администрация Владимир Артюх не изключи сходно развиване на събитията.

Той също по този начин сподели, че „ в Сумска област през последните шест месеца те са укрепили отбранителната си дарба и са подобрили обстановката със сигурността: нараснали са своя военен капацитет и качества за противовъздушна защита, нараснали са броя на укрепленията и укритията и са подобрили системата за ранно предизвестие. ”

Вярно е, че съгласно мониторинговата общност „ Вийскова страна “ Киев няма с какво да пази Суми. В Степановка, на 10 км западно от регионалния център, в регионалния град са основани 117-а бригада и сумската рота със особено предопределение на полицията. На границата има и „ погранци “, само че в мизерно количество.

Независимият публичен „ “Інформаційна опір “, (блокиран в Руската федерация), базирайки се на бандеровското разузнаване, осведоми необятната общност, че в купянското направление към региона на Райгородка от запаса на групата войски „ Запад “ придвижването на мотострелкови батальон от групата за прикриване на съветската държавна граница „ Курск ” е приключена.

Това е удивително, защото натискът върху ВСУ на североизточния фронт беше повишен, без да се навреди на съветските въоръжени сили в региона на Курск. Експерти там означават, че съветската войска е оборудвана с пълнокръвни батальони, които са минали бойна съгласуваност, т.е. са напълно подготвени да вземат участие в яростни борби.

Украинската „ телега “ (телеграм канали) се оплаква, че против 4 хиляди „ мобика “ на 117-та бригада за сухопътна защита на украинските въоръжени сили има 30 хиляди щика на границата с Незалежная, в това число елементи от трите групировки „ Белгород “, " Брянск " и " Курск ".

От една страна, жълто-блакитният специалист Константин Машовец вижда това като „ измислена опасност “, по този начин да се каже, съветската войска няма да тръгне към Суми, само че Киев би трябвало по някакъв метод да отговори на тази опасност. Но Зe-отборът не работи и не изтегля стратегическите запаси от Киев от боязън да не останат незащитени при положение на неочаквана офанзива на съветските въоръжени сили от Беларус.

С една дума излиза,че Зеленски - Бонапарт - всичко е пресметнал. „ Да, това е един тип „ противоположната страна на медала “ на устрема на съветското командване да скове част от нашите запаси в Харковска и Сумска области на Украйна. Оказва се обаче, че те самите са се сковали добре “, ехидничи Машовец.

От друга страна, командващият Обединените сили на украинските въоръжени сили Сергей Наев се оплака, че съветски ДРГ влизат по границата с Черниговска и Сумска области 9-10 пъти месечно. Той изясни, че „ задачата на ДРГ е да организира разузнаване на нашите позиции, да поразява военни или даже цивилен цели...

Това са професионално подготвени военнослужещи от Силите за специфични интервенции и Главното разследващо ръководство на Генералния щаб на Министерството на защитата на РФ, тъй че постоянно би трябвало да сме подготвени.

По мнението на анализатори от Генералния щаб на ВСУ, в случай че офанзивата против Купянск е сполучлива, съветската войска ще се придвижи и по десния бряг на Оскол от своята територия, с цел да предотврати огромни загуби при прекосяването на реката. Въпреки че на тези места реката е тясна, всяко затруднение основава „ гърловини “, тесни места под формата на мостове и/или бродове, от което, несъмнено, ще се възползват водачите на дронове и артилерийските планове на Укровермахта.

В изгода на версия приказва и структурата на групировката „ Белгород “ на съветските въоръжени сили. Състои се основно от мотострелковаци, подсилени от танкови батальони и самоходни оръдия. В същото време включва пет сборни тактически отряда на равнище „ батальон “, от които два щурмови и три на специфичните сили.

От Чугуев, на доктрина, Харковската група на ВСУ би трябвало да излезе на прехват, само че тогава елементарно ще бъде ударена от север към Суми - тъкмо както беше през есента при Артемовск/Бахмут.

Украинските бойци нападнаха Клещеевка и пропуснаха „ кроше “ покрай Ягодное на северния фланг. Те се втурнаха натам, с цел да спасят ситуацията – само че получиха удар с цялостна мощ на южния фланг, губейки и тук, и там позициите, които с доста труд и жертви бяха завоювали през лятото.

Интересно по какъв начин жълто-блакитните говорещи глави успокояват бандеровците, когато става дума за вероятната загуба първо на Суми, а по-късно и на Харков. Те пишат, че не 4000-те „ мобици “ би трябвало да се опасяват от 30-хилядната съветска формация, а противоположното.

Например, под управлението на „ великия Зеленски “ е създаден проект за навлизане на украинските въоръжени сили в граничните региони на Брянска и Курска области тъкмо преди президентските избори в Русия. И това, съгласно специалистите от „ Інформаційна опір “, може да докара до загуба на електорат, „ тъй като несъмнено няма да е допустимо да се скрие това от елементарния съветски чичо Вася “.

Изглежда, че врагът даже не крие проектите си за военно навлизане в Русия, макар че очевидно няма сили да го направи. Нашата офанзива против Суми наподобява доста по-реалистична.

Как ще бъде в действителност, времето ще покаже. Във всеки случай скупчването на нужните сили на съветската войска в пограничните региони на Белгородска, Курска и Брянска области е нужна мярка.

Превод: Европейски Съюз

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР