В Украйна са започнали разследване срещу бившия президент Петро Порошенко

...
В Украйна са започнали разследване срещу бившия президент Петро Порошенко
Коментари Харесай

В Украйна възбудиха ново наказателно дело срещу Порошенко

В Украйна са почнали следствие против някогашния президент Петро Порошенко и редица висши длъжностни лица за злоупотреби в бранша на енергетиката. За това оповестиха от Специализираната прокуратура за битка с корупцията, представени от украинските медии.

Както означават от прокуратурата във " Facebook ", началникът на институцията Назар Холодницкий е разпоредил възбуждане на наказателното произвеждане.

" В изказването се отбелязва, че длъжностни лица и членове на надзорния съвет на " Центрэнерго ", взаимно с длъжности лица от Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна и редица длъжностни лица в органи на държавната власт, са употребявали своите служебни пълномощия и статус, с цел да разпределят основни длъжности в органите на ръководство и надзорния съвет на " Центрэнерго " за кражба на средствата на сдружението, чийто надзорен пакет акции е благосъстоятелност на страната ", се акцентира в обявата във " Facebook ".

При това от прокуратурата настояват, че дейностите на тази група лица " са координирани от народния представител И. В. Кононенко и някогашния президент на Украйна " Петро Порошенко.

Резултатът от незаконните дейности, подчертаха от спецпрокуратурата, е преодоляването на имуществото на " Центрэнерго " посредством одобрение на резултатите от търга за приватизация на сдружението, което е благосъстоятелност на страната.

" При това средства в размер на повече от 6 милиарда гривни, които е трябвало да бъдат получени от такова отчуждаване, са нелегално изтеглени от " Центрэнерго " и са конвертирани посредством следени субекти в интервала 2016-2018 година ", се показва в известието.

Вчера стана известно, че следствието на Украйна е възбудило наказателно дело за държавна измяна против Порошенко. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР