В Украйна пристигнаха занитно-ракетните комплекси NASAMS и Aspide, съобщи украинският

...
В Украйна пристигнаха занитно-ракетните комплекси NASAMS и Aspide, съобщи украинският
Коментари Харесай

Украйна получи най-после зенитно-ракетни ПВО комплекси NASAMS и Aspide

В Украйна дойдоха занитно-ракетните комплекси NASAMS и Aspide, заяви украинският министър на защитата Алексей Резников. " Това оръжие доста ще укрепи украинската войска и ще направи небето ни по-безопасно ", добави той.  Министърът не прецизира какъв брой е броят на доставените комплекси. Той благодари на Норвегия, Испания и Съединени американски щати за доставката. 

Look who’s here!
NASAMS and Aspide air defence systems arrived in Ukraine!
These weapons will significantly strengthen and will make our skies safer.
We will continue to shoot down the enemy targets attacking us.
Thank you to our partners: Norway, Spain and the US.
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov)

 
Какво съставляват ЗРК NASAMS и Aspide?
NASAMS са зенитно-ракетни комплекси за битка с маневриращи аеродинамични цели на дребни и междинни височини, система за Противовъздушна отбрана с дребен и междинен радиус на деяние. В взаимозависимост от ракетата може д апоразява цели на разстояние от 20 до 180 км и височина до 21 км с максималн аскорост от 1000 м/сек. Комплексът е разработка на норвежката компания Kongsberg Defence & Aerospace и американската Raytheo.
Комплексите Aspide са основани за отбрана на стратегически обекти - промишлени предприятия, летища и пристанища, те могат да работят в състава на ешелонирана система за Противовъздушна отбрана и да обменят данни със зенитно-ракетни комплекси от други видове. Ракетите Aspide са основани от италианската компания Selenia. През 80-те години н аминалия век компанията е купена от Испания и ракетата е интегрирана в ЗРК Skyguard (известен като Toledo или Spada).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР