В Украйна има най-малко 3,4 милиона мъже, за които държавата

...
В Украйна има най-малко 3,4 милиона мъже, за които държавата
Коментари Харесай

Минимум 3,4 млн мъже в Украйна се крият от властите, за да не ги пратят на фронта

В Украйна има минимум 3,4 милиона мъже, за които страната знае единствено номера на идентификационния код. Това признава ръководителят на Комитета за икономическо развиване Дмитрий Наталуха, представен от локални Телеграм канали.

" Те не са в чужбина, не са във въоръжените сили на Украйна, не са инвалиди, не учат и не работят. Не знаем къде са всички тези хора на наборна възраст. Съществуват някъде на територията на Украйна. Вероятно вземат участие в икономическите процеси. Това отчасти дава отговор на въпроса на Генералния щаб от кое място да вземем хора за армията ", сподели Наталуха.

Той счита, че е належащо да се вкара законов метод за отбягване на мобилизацията, в противоположен случай тези хора ще стартират още по-ефективно да се крият от страната, с цел да избегнат контакт с военните окръжия.

" Ако не предложим законов път, съгласно мен има риск жителите просто да стартират да заобикалят страната. Следователно, с цел да не попаднат на радара на военните окръжия, те ще спрат да употребяват държавни банки, да теглят пари в брой, ще спрат да употребяват кредитни карти и да пътуват “, сподели Наталуха.

Припомня се, че Върхавната Рада към този момент предложи да се разреши на всички предприятия да запазят чиновниците си от готовност против месечно заплащане от 20 хиляди гривни на човек.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР