В украинското село Петриков е открито древно погребение, от периода

...
В украинското село Петриков е открито древно погребение, от периода
Коментари Харесай

Изумителна находка! Археолози попаднаха на нещо трогателно в гроб на 3000 години

В украинското село Петриков е намерено антично заравяне, от интервала 1100-600 година прочие Хр. Уникалността на античния гроб е, че последно леговище там открива влюбена двойка - жена била заровена, прегръщайки умрелия си брачен партньор, оповестява "SUN ".
Докторът на историческите науки Николай Бандревски споделя, че в Петриков са открити 183 погребални места, населявани от двойки. Въпреки това, археолозите за пръв път съумели да намерят гроб, в който хората лежат и се прегръщат.
"Според патолозите просто е невероятно да се сключат безжизнените тела в такива обятия.Предполага се, че съгласно обредните ритуали и традиции дамата е предпочела да напусне света с умрелия си брачен партньор "
Експертите обаче не са сигурни, че дамата е заровена жива - има възможност тя да се самоубила, като е взела нужното състояние преди погребението. Интересно е, че съгласно Бендриевски брачната половинка е отишла след брачна половинка си без насила, по лична воля.
"Такъв акт от страна на тази жена може да бъде пояснен с нравствен ентусиазъм да последва брачна половинка си ", твърди Николай Банндровски.
Имайте поради, че сходни обичаи за заравяне съществуват в доста култури. И по този начин, в Индия към момента има ритуална сатита.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР