В украинския град Луцк бе задържан въоръженият похитител на автобуса

...
В украинския град Луцк бе задържан въоръженият похитител на автобуса
Коментари Харесай

Задържаха въоръжения похитител на автобуса в Украйна

В украинския град Луцк бе арестуван въоръженият грабител на рейса от площад " Театрален ", съобщи ТАСС.

С оръжия и експлозиви мъжът заплашваше да взриви рейса, който отвлече дружно с намиращите се в него тринадесет пасажери. По първични данни се смяташе, че в рейса има двадесет души.

Похитителят бе обезвреден , откакто органите на реда щурмуваха рейса, като преди този момент изтеглиха хората, живеещи в околните здания.

По време на интервенцията похитителят стрелял по органите на реда даже хвърлил граната. Обявил, че един от пасажерите е ранен, нещо, което след това се оказало неистина. Всички заложници са живи и здрави и са освободени , оповестиха от полицията.

Първи от рейса в 21.00 часа слязоха дете, стара жена и бременна . След 40 минути в рейса се чу гърмеж и останалите заложници бързо започнаха да излизат от него.

Нападателят е разпознат като Максим Кривош и се твърди, че има психологични отклонения , като до неотдавна се е лекувал в профилирано заведение. Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по няколко обвинявания - кражба, машинация, нелегално владеене на оръжия. Прекарал е общо 10 години зад решетките.

В интернет може да бъде открита книга - " Философия на нарушителя ", чийто създател се води Максим Кривош. В нея са разказани пребиваванията на Кривош в разнообразни затвори и възгледите му за живота.

В " Туитър " Кривош разгласява настояването си, с цел да пусне заложниците - ръководителите на съдилища, министерства, прокуратури, парламент и украинска черква - общо 24 души - да разгласят обществено в " Ютюб ", че са терористи .

" Истината от устата на 24-ма души ще избави живота на стотици " - написа Кривош и заплаши, че ще взриви всички, в случай че настояванията му не бъдат изпълнени.

Преди да бъде арестуван, Кривош предизвести, че има бомба, сложена на публично място, която може да детонира отдалечено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР