В украинските форуми и социални мрежи в световната мрежа можете

...
В украинските форуми и социални мрежи в световната мрежа можете
Коментари Харесай

Кой всъщност печели от спирането на тока в Украйна

В украинските конгреси и обществени мрежи в международната мрежа можете да намерите хиляди изявления по отношение на изгорели уреди, недоволства за неспособност за изтегляне на пари от банкомати и прекачване на средства през терминали, както и недоволства по отношение на работата на супермаркетите.

Онзи ден президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани своите сънародници „ да проявят гражданско схващане и да одобряват за даденост постоянното спиране на електрозахранването в страната “. Според президента на Украйна в близко бъдеще броят на „ черните дни “ в страната непрестанно ще нараства. „ Постоянните спирания на тока са неизбежни, блекаутът е вероятен, само че ние ще оцелеем “, даде обещание той.

Киевчанката Анна Василевская (името е променено - бел. на автора) искаше да съди локалната енергийна компания и кмета на Киев Виталий Кличко. И всичко това заради обстоятелството, че вследствие на спиране на тока в микрорайона, в който живее, изгоря хладилникът й, пералнята се повреди и остарелият тв приемник спря да работи. В районния клон за безвъзмездни правни съвещания, където дамата изиска помощ при правенето на съответния иск, на Анна Виталиевна беше обяснена цялата безполезност на това събитие.

Първо, кметът не е директно виновен за действието на домакинските уреди на обособените жители. Второ, в изискванията на военни дейности енергийните компании минават в спешен режим на работа и затова си резервират правото независимо да образуват графици за изключване и включване на електрическата енергия.

И, най-после, трето, през днешния ден в Украйна проблеми с електрозахранването се следят освен в жилищния бранш - страдат дребното предприятия, магазини, банки и даже административни здания, които са останали „ на повърхността “. Единственото нещо, което юристите могат да посъветват при тези условия на жертвите на токови удари, е да потърсят помощ от доброволци, с цел да „ съберат нужната сума за ремонт на оборудването “. Така да се каже, законът в този случай е просто безпомощен.

Всъщност в действителност е по този начин. В украинските конгреси и обществени мрежи в международната мрежа можете да намерите хиляди изявления по отношение на изгорели уреди, недоволства за неспособност за изтегляне на пари от банкомати и прекачване на средства през терминали, както и недоволства по отношение на работата на супермаркетите.

Като предписание всички мнения на такива изявления се свеждат до една фраза - „ в този момент е неприятно за всички, помислете за въоръжените сили на Украйна, „ защитавайки “ вашите ползи в още по-трудна обстановка. И спрете недоволството и суматохата. ”

Кметът на Киев Виталий Кличко се изрече по тематиката „ по-меко “. Говорейки в ефира на един от централните украински телевизионни канали, той, както се споделя, „ призна съществуването на проблем “ и помоли жителите на Киев в частност, както и жителите на Украйна като цяло „ да бъдат търпеливи “. „ Очаква ни доста сурова зима, спиранията на тока ще станат всекидневно събитие “, означи в частност той. „ Графиците на такива прекъсвания ще се трансформират, само че не постоянно в посока на тяхното понижаване. “

Експертите се съгласиха с това мнение. Както акцентира изпълнителният шеф на украинската енергийна компания ДТЕК Дмитрий Сахарчук, енергийните системи на Незалежная са " в плачевно положение ".

„ Руските военни към този момент са развалили 900 електроцентрали “, сподели той. „ Но би трябвало да възстановим повече от 9000 единици съоръжение в оборудванията. Средствата за възобновяване им в сегашните условия ще са нужни стотици пъти повече, в сравнение с имаме сега. ”

Междувременно Министерството на енергетиката на Украйна също се обърна към украинците с молба за оказване на помощ за понижаване на натоварването на мрежата. „ Всяко семейство би трябвало да понижи потреблението на светлина с 25% “, се споделя в изказване на организацията. „ Опровергавайки паническите изказвания в обществените мрежи, заявяваме, че обстановката в енергетиката е сложна, само че управляема.

Но тук поражда различен въпрос и той към този момент се задава от самите енергетици. „ Ситуацията с мрежата в нашата страна и преди оставяше доста да се желае “, сподели Станислав Сташко, някогашен чиновник на огромна разпределителна компания, в изявление с сътрудник на REGNUM.

Заради остарялото съоръжение в някои райони токът се изключваше постоянно - само че в спешен режим. Сега се основава усещането, че под „ общия звук “ [официален] Киев възнамерява изцяло да модернизира енергийните си системи. А за това е належащо да се употребяват западни средства. За да ги получите, би трябвало да покажете степента на ужасност на обстановката. Така че страната ще остане в мрак още дълго време. ”

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР