В уискито се съдържа елагична киселина, която също може да

...
В уискито се съдържа елагична киселина, която също може да
Коментари Харесай

Ново изследване посочи: Уискито бори страшни болести

В уискито се съдържа елагична киселина, която също може да се откри в множеството плодове. Това вещество е антиоксидант, т.е. има способността да защищава клетките на тялото от увреждащи молекули, създадени от оксидативен стрес. Такова увреждане води до разновидности и дегенериране на клетките в туморни кафези.
В този случай пиенето на уиски може да усъвършенства отбраната на тялото против деменция, обвързвана с възрастта. Според MedikForum, научни експерти от медицинския център в Израел демонстрира: вероятността от развиване на деменция е по-ниска измежду тези хора, които употребяват алкохолни питиета в умерени количества, от колкото при тези, които не пият никакъв алкохол въобще.
Уискито, съгласно доста учени, се отнася до тези алкохолни питиета, които могат да поддържат здравето на миокарда. Благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти наличието на "лошия " холестерол в кръвта понижава,а равнището на "добрия " се усилва.
Между другото, съществуването на антиоксиданти в уискито разрешава на експертите постоянно да го назовават ​​питие, което способства за удължаването на живота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР