В Ухан има 3 живи щама на коронавирус от прилепи В

...
В Ухан има 3 живи щама на коронавирус от прилепи
В
Коментари Харесай

Китай: Имаме 3 живи коронавирусни проби от прилепи

В Ухан има 3 живи варианта на ковид от прилепи
В Института по вирусология в китайския град Ухан има 3 живи варианта на ковид, взети от прилепи, призна шефката на институцията Ванг Яняй  в изявление за локален тв канал, представено от осведомителните организации. Тя обаче упорства, че те не са източник на световната пандемия от COVID-19. Ванг изяснява, че от 2004 година в института " изолирахме и получихме коронавируси от прилепи... В момента имаме три живи варианта на вируси... Тяхната най-голяма аналогия с SARS-CoV-2 съответствува на 79,8% ". Тя изрично отхвърля изказванията, че болестта е тръгнала от лабораторията й, както упорстват президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео. Според Ванг това си е " чиста небивалица ". 

Учените в института в Ухан в никакъв случай " не са откривали, изследвали или съхранявали вируса ", до момента в който не получават проби на 30 декември м.г. " Както всички други даже не знаехме за съществуването на този вирус ", споделя тя по отношение на COVID-19, който болести над 5.3 млн. души в световен мащаб и лиши живота на повече от 340 000.   " Как може да тръгне от нашата лаборатория, откакто в никакъв случай не сме разполагали с него? ", недоумява Ванг обвиняванията, отправени към института, който управлява. 

Китай упорства, че болестта за първи път се е появила на пазар за живи животни в Ухан. 
СЗО отново ухажва Китай да позволи следствие на произхода на COVID-19
Световната здравна организация (СЗО) отново се пробва да убеди Китай да позволи следствие на произхода на ковид. " В момента обсъждаме изпращането на мисия с сътрудниците си от Китай. Все още не е избрана съответната дата. Но чакаме първа опция за осъществяване на такава задача с присъединяване на учени от разнообразни страни. Целта на задачата е да разбере произхода на вируса. Хубаво е да се означи позитивният сигнал от Китай, че страната е отворена към подобен метод ", изясни Майк Райън от СЗО. Той акцентира, че организацията и доста страни желаят да разберат произхода на вируса допустимо най-бързо. 

" Всички страни схващат значимостта на проучването на произхода на вируса, тъй като по този начин можем да предотвратим появяването му в бъдеще ", сподели шефът на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус. Той напомни, че през февруари е реализирана сделка с Китай да приеме международни специалисти, само че до момента това не се е случило. 
Над 6,5 млн. теста са направени в Ухан за 10 дни 
 
Над 6,5 млн. теста за ковид са направени в китайския град Ухан в последните 10 дни, оповестиха осведомителните организации. Властите там започнаха да изследват цялото население, което е 11 млн. души, заради опасения от втора вълна на болестта. В града се появиха новозаразени с COVID-19 при започване на май, откакто съвсем месец нямаше случаи. Тестовете са безвъзмездни и доброволни. Кампанията за започва на 14 май и продължи до 23 завършек на предходната седмица.
Монголия остава под карантина до откриването на ваксина
Монголия ще остане под карантина, до момента в който не бъде открита ваксина за ковид, разгласи министър председателят на страната, представен от в. " Гардиън ". Страната, която се намира сред Русия и Китай, беше една от първите, затворили границите си поради пандемията. Сред въведените ограничения за ограничавене на болестта е възбрана деца под 12 години да посещават търговски центрове и заведения за хранене, наложителни защитни маски на публични места и затваряне на образователните заведения най-малко до септември.

" Страната ще продължи да съблюдава карантинните ограничения, до момента в който няма ваксина за ковид ", разгласи премиерът Курелсух Укхнаа. Хиляди поданици на странатане могат да се приберат от чужбина. Властите оповестиха, че могат да се завърнат единствено уязвими групи като бременни дами, възрастни хора, деца с родителите си и монголци със серизони здравословни проблеми. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР