В Уганда с помощта на въздушна фотография и други изследователски

...
В Уганда с помощта на въздушна фотография и други изследователски
Коментари Харесай

Китай може да получи най-големите златни резерви в световната история

В Уганда благодарение на въздушна снимка и други проучвателен способи са открити най-богатите златни ресурси в международната история, чийто размер е към 31 милиона тона златна руда.

Съобщава се, че от това количество руден материал ще могат да бъдат извлечени към 320 хиляди тона злато. Китайската компания Wagagai ще добива скъпия метал.

Откритите златни залежи се намират на североизток (регионите Бусия и Карамоджа на границата с Кения), както и в централната и западната част на Уганда (регионите Касанда и Бушени, съответно).

Според представителя на Министерството на енергетиката и минното дело на Уганда, Соломон Муйита, Wagagai ще стартира да добива и рафинира жълтия метал от примеси преди края на тази година в Бусия, произвеждайки 5 тона златни кюлчета на ден.

По-рано китайска компания влага към 200 милиона $ в златодобив в Уганда. Очакваните доходи на Wagagai от този план могат да бъдат почти 20 трилиона $.

В началото на 2022 година Народното събрание на Уганда одобри закон за минната промишленост, съгласно който в страната ще бъде основана профилна държавна компания.

Според текста на закона всяка минна компания в страната би трябвало да подпише контракт с държавна компания, че тя придобива 15 на 100 от акциите на компанията.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР