В ударения град Рени живеят много българиОсуетено бе нападение с

...
В ударения град Рени живеят много българиОсуетено бе нападение с
Коментари Харесай

Русия атакува украински пристанища до Румъния

В интонации град Рени живеят доста българи
Осуетено бе нахлуване с безпилотни апарати по Москва

Русия нападна с дронове украинска пристанищна инфраструктура на река Дунав в Одеска област, директно до границата с Румъния.

Нападнати са били портовете Рени и Измаил. В резултат на ударите в нощта против понеделник с ирански дронове камикадзе “Шахед-136 ”е бил погубен хангар със зърно и са били развалени цистерни с товари, а в един от индустриалните обекти избухна пожар, който бързо беше сподавен, уточни в изказване южното военно командване на Украйна.

В Рени са били ранени шестима души, четирима от които са приети в болница. В Рени и региона към него живеят към 8500 българи, показва Българска телеграфна агенция. Пред организацията Нина Иванова - зам.-шеф на българското сдружение “Отечество ”, съобщи, че градът за пръв път от началото на войната е бил цел на удари и жителите му са претърпели “много страшна нощ ”.

Рени също така се намира на към 200 м от румънска територия. Военноморските сили на Румъния през днешния ден опитваха да открият дали са нанесени вреди по румънски плавателни съдове, само че нямаше известия за такива.

Пристанище Рени е и основно място за експорт на украинско зърно след прекратената договорка за износ на зърно през украински черноморски пристанища.

Междувременно през нощта против понеделник Русия е обезвредила украинска офанзива с дронове по Москва. Със средства за радиоелектронна битка двата безпилотни апарата са били обезвредени и са се разрушили. Единият паднал покрай постройка на министерството на защитата. А при друга украинска офанзива с дронове е бил изумен склад за муниции в град Джанкой на полусторв Крим.

Русия си резервира правото на сурови ответни ограничения на украинските офанзиви по Москва и Крим, отсече в изказване Министерство на външните работи в Москва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР