В училище ни учиха (поне преди 20 години), че трябва

...
В училище ни учиха (поне преди 20 години), че трябва
Коментари Харесай

Защо не се забогатява само с много работа?

В учебно заведение ни учиха (поне преди 20 години), че би трябвало да се трудим интензивно, с цел да реализираме положителни резултати. Работи крепко, изкарвай повече, стани богат... Да де, но някак си тази рецепта за триумф, сякаш не проработи (предвид на настоящото ми положение).

И това е по този начин, тъй като това е единствено половината от цялата истина, съгласно Рик Еделман, създател и изпълнителен шеф на Edelman Financial Services, една от водещите финансово-консултантски компании в Съединени американски щати и създател на книгата " Истината за вашето бъдеще: Паричният справочник, от който се нуждаете в този момент, по-късно и доста по-късно ". (The Truth About Your Future: The Money Guide You Need Now, Later, and Much Later. " )

" Ако всичко което вършиме в живота си е да работите в действителност интензивно, в никакъв случай няма да забогатеете. Защото не е задоволително единствено да работите крепко, с цел да изкарвате пари, част от които да заделяте встрани ", разяснява Еделман в наскорошно изявление за финансова медия.

Според него, с цел да подсигурите бъдещата си финансова самостоятелност, би трябвало " наедно с усилената работа " да работите " мъдро ".

И по-специално да инвестирате... Нещо, което несъмнено няма да се хареса на доста от българите като идея.

Еделман дава като образец аналогията с играта " Монополи ". Ако просто хвърляте заровете и прибирате заплатите си, която да съхранявате, сигурно ще бъдете " победен " от вашия конкурент, който влага в доходоносни парцели, разяснява Еделман.

Това, съгласно финансовия специалист, не е доста надалеч от истината. В последна сметка най-големите финансови награди идват от " умната работа ". Това е да се възползвате от комплицираната рента, с цел да могат спестяванията ви да се усилват с времето.

" Никога няма да достигнете до финансов триумф, в случай че слагате средствата си в банкова сметка, или в държавни облигации, или различен жанр артикули с закрепен приход ", счита Еделман. Този вид сметки, постоянно носят рентабилност от под 1%.

Вместо това, би трябвало да гледате към фондовия пазар, който е с историческа норма на възвращаемост от 10% от 20-те години на предишния век. " Това в действителност е доста елементарно да се прави и можете да го вършиме и да генерирате приход в границите на 6, 7, 8 и даже 9% ", съгласно експерта.

Да инвестирате, несъмнено не значи, че би трябвало да рискувате всичко. " Можете да вършиме това без да поемате огромни опасности, или пък да ви лишава прекомерно доста време ", счита още Еделман. " Всичко което би трябвало да извършите е да построите верен капиталов микс, с потреблението на ниско-разходни индексни фондове, или взаимни фондове ".

Друг главен проблем за хората е, че постоянно не харесват работата си. А когато не харесват това, което вършат, те не са стимулирани да го вършат по-добре, по-усилено и по-ефективно.

Този жанр хора, просто гледат да отидат на работа и да свършат най-малък размер от нея, с цел да не са полагали изключително старания за нещо, което вършат единствено поради парите.

Да работите единствено за пари, не е добър вид. Истината е, че богатите хора са забогатели, тъй като в никакъв случай не са работили за пари. Те не са предпочитали да им се заплаща за отработено време, а за резултати и положени старания.

Разбира се постоянно доста хора нямат опция да работят това, което харесват, тъй като то не е задоволително доходоносно, или пък не може да се трансформира в бизнес, или непрекъснат източник на приходи.

Тези хора се дефинират като " пандизчии ", завързани със златни белезници. Или казано по различен метод, получават доста високо заплащане, за това което вършат, въпреки и да не го харесват.

Изследвания сочи, че над 60% от " пандизчиите " са със заплата над междинната за страната в която работят. За съпоставяне единствено 48% от тези, които харесват работата си са със възнаграждение над междинното.

Проблемът е, че тези хора, които са заседнали на работата си, трансферират това си държание и върху останалите аспекти на живота си - в фамилията и към приятелите си. " Затворниците ", нормално получават доста повече в сравнение с биха получавали, в случай че се захванат с това, което в действителност им харесва.

Според изследването, налице е правопропорционална връзка сред времето, в което сте работили в една компания и вероятността да станете " пандизчия ", излиза наяве още от проучването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР