В участъка на международен път Е 79 от Видин до

...
В участъка на международен път Е 79 от Видин до
Коментари Харесай

Петя Аврамова: От Видин до Монтана ще бъде изградена магистрала

В сектора на интернационален път Е 79 от Видин до Монтана ще бъде построена автомагистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път. Това заяви министърът на районното развиване Петя Аврамова, която организира във Видин работна среща за напредъка на плана за рационализация на пътя Видин - Ботевград. В срещата участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", националният представител Владимир Тошев, регионалният шеф Албена Георгиева и кметът на Видин Огнян Ценков.

Проектът на път от Видин до Монтана е изменен от първичните проекти в автомагистрала, а сектора от Мездра до Ботевград ще бъде скоростен четирилентов, поради релефа и сложните условия за неговото създаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази година би трябвало да приключат процедурите за избор на реализатор на пътя сред Видин и Ружинци, като паралелно с това ще бъдат процедирани парцералните проекти, ще бъдат осъществени отчуждителни процедури и в края на годината да стартира действителното строителство, сподели Дончо Атанасов. Проектът за строителство на пътя сред Видин и Ботевград е предпочитан за държавното управление, като персонално ще проследявам осъществяването на заложените графици, сподели Аврамова. Тя уточни, че първият сектор, който ще стартира да се строи е от Мездра до Ботевград, защото е най-напреднал в процедурите, след него стартира строителството на пътя от Видин до Ружинци.

Министър Аврамова дефинира като юридически проблема сред община Видин и АПИ за забавянето на процедурите по изработването на общия и подробния устойствен проект на пътя и уточни, че с измененията в Закон за устройство на територията се дава опция тези процедури да бъдат ускорени. По-рано през днешния ден министър Аврамова се срещна с кметове на общини и ръководители на общински препоръки от региона за напредъка на плана за рационализация на пътя Видин - Ботевград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР