В участък от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата

...
В участък от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата
Коментари Харесай

Участък от 360 м на пътя край Своге не е отговарял на изискванията

В сектор от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата примес не е отговарял на одобрената рецептура. Няма замяна на документи по случая с автобусната злополука край Своге, при която починаха 20 души. Това сподели ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура " Светослав Глосов.

Той посочи, че това е констатация на лабораторията на АПИ, открита при взетите контролните проби от пътната организация, само че експертизите, предоставени от прокуратурата, предстоят.

" Вариантите са доста. Възможно е да е приключил инертният материал и асфалтовата база да е вложила малко по-различен материал. Възможно е да има неточност при дозирането на сместа ", означи Глосов пред bTV.

Шефът на пътната организация не се ангажира със период, в който ще има дефинитивни резултати за случая край Своге, като добави, че това е работа на прокуратурата и следствието.

Ремонтите по автомагистралите „ Хемус” и „ Тракия” би трябвало да приключат преди началото на зимния сезон, сподели още шефът на АПИ.

По „ Хемус” се ремонтират 4 от виадуктите, както и лявата тръба в посока София на тунел „ Витиня”. Очаква се доникъде на ноември дейностите да приключат. 4 виадукта се ремонтират и по автомагистрала „ Тракия”, сподели Глосов. По думите му през пролетта ремонтите ще бъдат продължени.

" От компания „ Джи Пи Груп” не са се отказали от тунел „ Железница”, стана ясно още от думите на шефа на АПИ. „ Все още няма публично заявление от компанията към АПИ, че се отхвърлят. Процедурата е в развой на обжалване, чакаме решението на Върховен административен съд. Ако съдът удостовери правилността на решението на АПИ за класиране на „ Джи Пи Груп”, тогава ще ги поканим и в случай че те подават отхвърли от сключване на контракт, тогава ние сме длъжни да поканим втория в класирането ", обясни Глосов.

Знакът „ Стоп”, до който стана злополуката, при която починаха четирима футболисти на пътя Русе – Плевен, е на жълт декор по искане на „ Пътна полиция”, с цел да свети и да се вижда отдалеко, съобщи също в диалога Глосов. По думите му изрязването на храстите до сектора директно след случая е инцидентно съвпадане. " Изрязването на храстите е по задание, което се разпорежда пътноподдържащи компании от АПИ ", уточни Глосов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР