В тялото на световния шампион с тима на Аржентина Диего

...
В тялото на световния шампион с тима на Аржентина Диего
Коментари Харесай

Откриха психотропни лекарства при аутопсията на Марадона |

В тялото на международния първенец с отбора на Аржентина Диего Марадона не са открити следи от алкохол и опиати, само че се открити психотропни медикаменти. Това демонстрират резултатите от токсикологичните проучвания на Марадона, заяви аржентинската организация " Telam ". 

Тестовете за кръв и урина на някогашния футболист изключват съществуването на алкохол и опиати, само че са открити психотропни медикаменти като венлафаксин, кветиапин, леветирацетам и налтрексон.

Според организацията някои от медикаментите предизвикват аритмия. Експертите и прокурорите би трябвало да проучват дали те са били подобаващи за пациенти с хронични сърдечни болести като тези, от които е страдал Марадона.

" Това, което научихме, е също толкоз значимо, колкото и това, което не беше разкрито от тези лабораторни проби, които удостоверяват, че на Марадона са били дадени психотропни медикаменти, само че не и медикаменти за сърдечно заболяване ", оповестява организацията, цитирайки един от проверяващите.

. Адвокатът на Марадона Матиас Морла съобщи, че ще потърси изясняване на събитията за гибелта на клиента си заради съмнения, че не му е обезпечено вярно и навременно здравно обслужване.

Прокуратурата стартира следствие, като обвинен е лекарят на футболната звезда, който отхвърля да е виновен за гибелта на Марадона. Обвинения бяха повдигнати и против Агустина Косачов - психиатър на Марадона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР