В Турция започна зимната ученическа ваканция. Около 18 милиона ученици

...
В Турция започна зимната ученическа ваканция. Около 18 милиона ученици
Коментари Харесай

България е предпочитана дестинация за зимната ваканция на турските семейства

В Турция стартира зимната ученическа почивка. Около 18 милиона възпитаници ще почиват до 5 февруари, когато ще стартира вторият период на образователната година.

 © Архив: Българска национална телевизия
" Очаква се към 450 хиляди фамилии да прекарат зимната почивка дружно с децата в зимните курорти на Турция и в чужбина, доста повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година ", съобщи президентът на Съюза на турските туроператорски организации /Турсаб/ Башаран Улусой.

Той уточни, че България с нейните зимни ски и ваканционни центрове е преди всичко измежду желаните дестинации в чужбина за превозване на зимната почивка. Сравнително евтините цени в зимните курорти на България, положителната база, опциите за ски туризъм и развлечения са привлекателни за турските жители, акцентира турският представител.

Турски туроператори показаха, че най-вече са поръчките за превозване на ученическата почивка в Банско, а също и в Пампорово и Боровец.

След България забележителен брой поръчки има за курорта Валандово в Македония, споделят туроператорите. Безвизовото пътешестване за турските жители в Македония е удобен фактор, до момента в който визите на българската страна са спънка, изключително за многодетни фамилии, показват те.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР