В Турция влезе в сила пълна забрана за излизане навън

...
В Турция влезе в сила пълна забрана за излизане навън
Коментари Харесай

Уикенд без хора по улиците в Турция заради коронавируса

В Турция влезе в действие цялостна възбрана за излизане на открито на популацията от среднощ на 10 април до 24 ч. на 12 април.

Забраната е в действие в 31 градове поради болестта с ковид, заяви турското министерство на вътрешните работи.

Това са огромните градове на страната като да вземем за пример Истанбул, Адана, Анкара, Анталия, Бурса, Денизли, Измир, Кония, Маниса, Мардин, Мерсин, Текирдаг, Трабзон и други.
Ердоган подарява 7 свои заплати в битката против ковид По публични данни месечната заплата на турския президент е 49 хиляди турски лири или към 6800 евро
Въведената възбрана е най-радикалната и най-тежка до този миг карантинна мярка против разпространяването на вируса след поредицата ограничавания, които бяха подхванати преди този момент - възбрана за излизане на хора над 65 година и под 20 година, затваряне на учебни заведения, кафенета и питейни заведения, възбрана на всеобщите молебствия в джамиите и др, които обаче не дадоха упования резултат за прекъсване на разпространяването на ковид.

Снимка: БГНЕС / EPA

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че възбраната включва единствено двата двата дни на уикенда. Общественият превоз, фабриките, магазините и други няма да работят. Движение на хора и на частни коли също няма да се позволява.

Ще работят фурните, чиито чиновници ще разнасят самун на искащи по домовете, куриерските служби, компаниите за снабдяване на вода, болничните заведения и дежурните аптеки, разясни министърът.

Снимка: БГНЕС / EPA

Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа уточни, че вирусът се популяризира изненадващо бързо в Турция, съобщи Българска телеграфна агенция. Според специалисти, в случай че не се овладее разпространяването до седмица-две може да има пагубни последствия за страната.

Снимка: БГНЕС / EPA

60% от съдбовните случаи и от инфектираните са регистрирани в 15-милионния Истанбул.
Заради COVID-19: Забранява се влизането и излизането на коли от Истанбул На младежи под 20 години се не разрешава излизането на открито, а носенето на маски става наложително
Кметът на града Екрем Имамоглу обществено прикани управляващите да вкарат цялостна възбрана за излизане на открито за известно време, като се базира на рекомендациите, направени в тази тенденция от медицински експерти.

Снимка: БГНЕС / EPA

През последното денонощие 1006 души в Турция станаха жертви на ковид, а цифрата на инфектираните доближи 47 029 души.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 648 13 26 62 Света 1 712 654 13 819 103 638 388 555 Заразени* Нови Починали България 648 13 26 Света 1 712 654 13 819 103 638
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР