В Турция вероятно ще има втори тур на президентските избори.

...
В Турция вероятно ще има втори тур на президентските избори.
Коментари Харесай

Вотът в Турция: Втори тур на изборите е все по-вероятен

В Турция евентуално ще има втори тур на президентските избори. Нито един от двамата претенденти - Реджеп Ердоган и Кемал Кълъчдароглу, не събира нужните за победа 50%.
Според последните данни са обработени съвсем 99% от протоколите и съгласно тях за сегашния държавен глава Ердоган са дали своят вот 49,34%, а за претендента на опозицията Кълъчдароглу 45 на 100.
Пред последователите си в Анкара президентът Ердоган сподели, че е подготвен да се яви на балотаж, само че към момента има вяра, че може да завоюва и първия тур.
Кълъчдароглу съобщи, че ще завоюва втория тур на вота и добави, че противникът му не е получил избор на доверие от гласоподавателите. Той упрекна партията на Ердоган в интервенция в преброяването и съобщаването на резултатите.
В конкуренцията има и още един претендент - Синан Оган, който са предпочели 5,3% от гласоподавателите. На парламентарните избори Републиканският алианс на Реджеп Ердоган ще има най-вече депутати в 600-местния Меджлис, по-късно се подрежда Национален алианс към Кълъчдароглу.
ИЗТОЧНИК: БНТ>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР