В Турция, както и в други развиващи се страни, популярността

...
В Турция, както и в други развиващи се страни, популярността
Коментари Харесай

40% от турските граждани вече притежават криптовалути

В Турция, както и в други разрастващи се страни, известността на биткойн и останалите цифровите валути нараства бързо

През последната година търсенето на такива принадлежности в южната ни съседка се усили внезапно след срутва на националната ѝ валутна лира. Именно този фактор накара Централната банка на страната съществено да намерения за стартирането на цифрова валута (CBDC).

Проучване, извършено от крипто борсата KuCoin, сподели, че към 40% от турските жители или към този момент имат токени, или професионално се занимават с биткойн търговия, написа.

Интересът към блокчейн промишлеността пораства даже на фона на репресивната политика на управляващите. Припомняме, че в столицата на нашата съседка Анкара са неразрешени всички типове интервенции с виртуални монети.

Ако в западните страни най-вече младото потомство под 35 години се интересува от криптовалути, то в Турция това са хората над 40 -те, откриха откривателите.

47% от дамите в страната към този момент са станали вложители в цифрови валути, а останалите към момента изследват крипто пазара.

Освен цифрово злато, турските жители купуват постоянни монети и NFT токени. 70% от участниците в изследването споделиха, че при избора на борса те правят оценка нейната сигурност и известност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР