В Турция има смяна на политиката без смяна на първото

...
В Турция има смяна на политиката без смяна на първото
Коментари Харесай

Известна е цената за предателството на Ердоган: Отговорът на Русия идва след часове

В Турция има промяна на политиката без промяна на първото лице. Проблемно е да се извади страната от бездната на икономическата рецесия без финансова помощ от Запада, който частично я сътвори. Ползите за Анкара от партньорството с Русия са огромни, само че Турция няма да бъде избавена.

Независимо дали на 17 юли удължим извънредно преференциалната за Турция зърнена договорка или не, Ердоган, който е заставен да се преклони пред Запада, ще би трябвало да изключи взаимоотношението с Русия и другарството с Путин. Време е Москва да спре да се церемони.

Ветеранът в американския публицист, професионален изобличител Сиймор Хърш, който има необятни връзки във Вашингтон, назова сумата, за която президентът на Съединени американски щати Джо Байдън получи смяна на курса от Ердоган. Носителят на премията Пулицър в платформата Substack написа:

" Джо Байдън получи това, от което се нуждаеше преди срещата на върха на НАТО тази седмица, като по някакъв метод обърна турския президент Реджеп Тайип Ердоган от вътрешната страна,...който разгласи, че ще поддържа участието на Швеция в НАТО. "

„ По някакъв метод “ е по този начин: „ Байдън даде обещание, че МВФ ще даде на Турция по този начин нужната кредитна линия от 11-13 милиарда $ “.

Хърш сподели, че Ердоган е обезсърчен от скъпото възобновяване на инфраструктурата и жилищния фонд на страната след опустошителното земетресение през февруари и от " острата финансова рецесия ", която Турция претърпява.

„ Байдън трябваше да завоюва, до момента в който Турция е в тежка финансова рецесия “, цитира източника си Хърш.

Този заем, счита разобличителят, може да бъде решителен фактор за смяна на политиката на Ердоган, който се стреми да резервира рейтинга си след скорошното преизбиране.

Седем потвърждения за капитулация

1. Хърш в действителност единствено удостовери това, на което опитните анализатори към този момент бяха обърнали внимание, и посредством съпоставяне направи очевидните заключения от всички известни обстоятелства.

Ето ги: Турция предварително и предизвикателно - преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс - освободи пленените нацистки водачи от " Азов " * в Украйна, макар че съгласно изискванията на договорката с Русия, която Кремъл удостовери, те трябваше да останат там до края на войната.

Руската общност възмутено одобри тази стъпка като изменничество, машинация и национално оскърбление. Плюнката на Ердоган в лицето на Русия беше планувана за Деня на фамилията, любовта и верността.

2. Турция отблокира, макар изгарянето на Кораните, приемането на Швеция в НАТО, знаейки доста добре против коя страна е ориентирано. В подмяна Швеция даде обещание да " постави старания " за модернизиране на митническия съюз сред Турция и Европейски Съюз.

Швеция също по този начин форсира процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз и договарянията за безвизов режим. Стокхолм се съгласи да улесни повдигането на глобите и премахването на пречките пред Анкара в региона на военно-промишления комплекс и вложенията, а не да поддържа кюрдските групи, които Анкара счита за терористични.

3. Ердоган стартира интензивно да упорства за приемането на Турция в Европейски Съюз, където - изключително отпред с него - не са доста склонни да я видят и блокират влизането на Анкара по всякакъв начин от няколко десетилетия. И Съединените щати дават обещание поддръжка на Турция по този въпрос.

4. След изборите в Турция беше формирано държавно управление, в което основни постове получиха протежета на Запада. И по този начин, министър на финансите стана Мехмет Шимшек, който дълги години работи във Англия и Съединени американски щати и е тясно обвързван със западните финансови структури. Любопитно е, че той е кюрд по народност, а това приказва доста.

Начело на централната банка е назначена Хафизе Еркан (първата жена в Турция на този пост), която е учила в чужбина и е работила в американската капиталова банка Goldman Sachs, един от стълбовете на Фед.

Първото й решение беше да увеличи лихвения %, на което " популистът " Ердоган се противопоставяше през целия си президентски мандат.

За едно такова предложение той неотложно уволни шефовете на Централната банка. Но в този момент не е по този начин. Накратко, приказваме за напълно друго държавно управление от това, с което сме привикнали да си имаме работа.

5 . След диалог с Владимир Зеленски във връзка със срещата на върха във Вилнюс, Ердоган сподели, че Украйна е почтена и заслужава участие в НАТО и че той поддържа края на спора посредством договаряния, само че „ въз основата на цялостна взаимност с Украйна “.

В Украйна стартира строителството на цех за произвеждане на турски дронове Bayraktar.

6. Президентът на Турция на среща с Байдън във Вилнюс разгласи началото на нов стадий в връзките със Съединени американски щати.

" Смятам, че е настъпил моментът за съвещания на равнище държавни глави в границите на стратегическия механизъм ", съобщи той.

" Днес виждам тази среща в коридорите на НАТО като първа стъпка към това. Миналите ни срещи бяха нещо като загрявка. Но в този момент започваме нова фаза ", цитира ТАСС Ердоган.

7. Байдън е подготвен да трансферира изтребители F-16 на Турция, разисква се унищожаване на рестриктивните мерки за военното съдействие на Анкара с Вашингтон.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че има намерение да работи с Турция за подсилване на защитата и възпирането в евроатлантическия район, т.е. против Русия.

Какво значи това?

Патриотичните сили на Турция бързо схванаха кое какво е. Вестник Aydinlik в частност написа, че Ердоган се е „ поддал на молбите на Запада “ и е отстъпил по въпроса за влизането на Швеция в НАТО.

А заместник-председателят на политическа партия " Родина " Утку Рейхан назова единодушието на Анкара за приемането на Швеция в алианса " срамно решение ", отбелязвайки, че Ердоган и Ко " се поддадоха на шантажа на Запада ".

В локалната блогосфера бих желал да подчертая два коментара, които удрят в очите. Телеграм канал Сърдарян:

Накратко: 1. Ако Ердоган не устройва Запада, тогава за какво няма милиони протестиращи по улиците след оповестяване на изборните резултати, Европейски Съюз не излиза с изказване, осъждащо изборните нарушавания?

2. Ако с разлика от 2% Западът реши да не поддържа кемалиста Кълъчдароглу, незабавно поздравявайки Ердоган, тогава каква цена би трябвало да заплати за това? Зад приемането на изборните резултати в Турция стоят съществени сделки сред Запада и Турция. Ще забележим смяна на политиката в страната, без да сменим нейния водач.

Максим Жаров:

" Ранното завръщане на нацистите от " Азов " * в Киев демонстрира какъв брой незначителна е цялата " турска " преговорна писта, Ердоган и Абрамович дружно с него, в този момент са незначителни за англо-американските модератори на украинския спор ".

" Всъщност с това решение на Кремъл беше декларирано (и даже сега на следващото усилване на „ посредническата активност “ на Абрамович в Москва!), че оттук насетне цената на всички неофициални съглашения по този път е нула със 100% възможност ", добави той.

Ние " викахме " за един тим...

Да, наподобява освен Москва е желала успеха на Ердоган на изборите, само че и... Вашингтон, където доста добре знаеха, че антиердоганската коалиция, която беше формирана за изборите от разнородни детайли, не е жизнеспособна и ще се разпадат бързо при положение на победа.

Истинската им цел евентуално е била друга - да изплашат Ердоган и да го принудят да се преклони пред Запада, с което, както виждаме, турската съпротива много се оправи, след което изчезна.

Всъщност те просто чакат края му, тъй като няма безконечни " султани ". Американците на " пейката " имат и огромния зложелател на Ердоган Фетхуллах Гюлен.

Фактът, че подмолната договорка на Ердоган с Вашингтон преди изборите или по време на тях - сред първия и втория тур, е завършила, проличава от обстоятелството, че западняците не дадоха на своите поддръжници в Турция команда за майдан след съмнителната победа на " султана " с разлика от едвам няколко % гласове.

И след това се случи това, което беше написано нагоре. Освен това, това е единствено началото.

А това, че Путин избави Ердоган от гибел по време на военния пуч в Турция през 2016 година, предупреждавайки за нападението на заговорниците за да го убият на отмора - добре, подминаваме го.

Благодарността в политиката не значи нищо за множеството политици. Основното нещо са ползите на страната, или на нейния ръководещ режим...

Правене на заключения

Накратко, всичко демонстрира, че Ердоган се е откупил от Запада, като се отхвърля от суверенитета и че без значение дали ще удължим договорката за зърно на 17 юли или не, той ще ограничи уговорката с Русия и ще стартира да ни затруднява живота.

Иначе няма да получи 13 милиарда заем от МВФ. Без него турската стопанска система ще продължи да пада, а народът, обеднял пред очите ни от чудовищна инфлация, половината от който не може да понесе седящия на власт Ердоган, ще въстане против неговия режим.

За Ердоган няма избор сред персоналната му власт, която държи Турция над ръба на пропастта, и Русия. Тук всичко е явно.

Особено в случай че англосаксонците дадоха обещание да поддържат великодържавната " туранска " политика на Анкара в Закавказието и Централна Азия, ориентирана против Русия и близка до сърцата на турските националисти и ислямисти, към които Ердоган моли.

Какво от това?

Следователно всевъзможни отстъпки от страна на Москва към Турция, въодушевени от лобисти на покупко-продажби със зърно, които желаят да завоюват пари и да служат на Запада, ще доведат до триумфа на новия курс на Ердоган и ще се извърнат против Русия.

Тепърва би трябвало да развиваме страната, а не да живеем от успореден импорт, купувайки от турците, които се държат жестоко с нашите туристи, консумативи, безвкусни зеленчуци и плодове.

Единственият метод да отрезвите Ердоган и Ко, които имат доста неща от Русия, е да покажете оптималната неотстъпчивост. Само в този случай Анкара ще намерения за следствията и може да забави, да ограничи раздялата с Москва, тъй че самите те да не бъдат доста уязвени.

* Азовският отряд със особено предопределение е терористична организация, неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР