В Турция е в сила пълната забрана за излизане от

...
В Турция е в сила пълната забрана за излизане от
Коментари Харесай

В Турция действа пълна забрана за излизане до полунощ в неделя

В Турция е в действие цялостната възбрана за излизане от домовете до среднощ в неделя. В петък на обяд затвориха и магазините в 31 огромни града, които работеха по изключение поради започващия заветен месец Рамазан. Целта е да се слеят вчерашният народен празник и започващият заветен месец Рамазан със събота и неделя, тъй че да се понижат контактите сред хората и да се попречи на разпространението на вируса. Поради това е въведена и възбрана за овакантяване на границите на 31 области в страната. Полицията организира интервенция против компания, която е издавала подправени разрешителни за придвижване сред градовете в Турция против 600 турски лири за численост.

Пристигането и напускането на Принцовите острови край Истанбул е неразрешено до края на май, заяви администрацията им. Изключението е планувано за локалните поданици и общинските чиновници, които работят там. Хотелите на островите също остават затворени. Принцовите острови са желано място за отдих на доста от жителите на Истанбул и има опасения, че стоплянето на времето може да докара до напор към плажовете.

За пети следващ ден жертвите от ковид в Турция понижават, сочат данните, оповестени от здравния министър на страната. За първи път броят на излекуваните пациенти за едно денонощие надвишава новозаразените.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР