В турския наказателен съд в Кърларели ще се проведе четвърто

...
В турския наказателен съд в Кърларели ще се проведе четвърто
Коментари Харесай

Четвърто заседание по делото срещу българските гранични полицаи

В турския углавен съд в Кърларели ще се организира четвърто съвещание по делото против четиримата български гранични служители на реда. Те са упрекнати за гибелта на турски нарушител, умрял съгласно обвинителния акт заради немарливост. Инцидентът стана на границата ни край Резово през 2008 година, съобщи БНР.

Очаква се на днешното правосъдно съвещание разглеждането на делото да стартира всъщност. Повдигнатите обвинявания против някогашния граничен служител на реда Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков са за причиняването на гибел на турски риболовец заради немарливост, както и за леко пострадване на различен риболовец и увреждане на имущество.

Турски съд отсрочи делото против четиримата български граничари

Нова молба за преустановяване на делото е внесъл Джошкун Молла - турският юрист, който пази правата на българските граничари.

„ Пак желаеме преустановяване, тъй като това действие, осъществено в България, не е закононарушение. То не е закононарушение в България, то не може да бъде закононарушение и в Турция ", изясни той.

В България следствието на случая беше прекъснато от военната прокуратура поради липса на осъществено закононарушение, а случаят беше избран като трагичен случай.

Очаква се турският углавен съд да се произнесе по импортираната молба от юрист Молла, а по неговите думи, съдът ще желае да чуе и мнението на прокуратурата по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР