В турския град Анталия ще се проведе тристранна среща на

...
В турския град Анталия ще се проведе тристранна среща на
Коментари Харесай

На тристранна среща в Анталия външните министри на Русия, Турция и Иран ще обсъждат сирийската криза

В турския град Анталия ще се организира тристранна среща на външните министри на Русия, Турция и Иран - Сергей Лавров, Мевлют Чавушоглу и Мохамад Джавад Зариф.
Основна тематика на договарянията ще бъде по-нататъшното разрешаване на сирийската рецесия, оповестява ТАСС.
Друг въпрос, който министрите може да обсъдят касае възобновяване на страната след войната. Борбата против терористите от Ислямска страна се води сполучливо и в близко време може да завърши. При тези условия става настоящ въпроса за прехода към спокойно разрешаване на сирийския спор.
Не е изключено тримата министри да приготвят и срещата сред президентите на страните си, която ще се организира на 22 ноември в Сочи.
Както заяви по-рано турската Anadolu Agency, в сряда, 22 ноември следва тристранна среща сред Турция, Русия и Иран за Сирия.
Турция, Русия и Иран, са страните гаранти, които през декември 2016 година посредничиха за постигането на преустановяване на огъня в Сирия. Последваха мирните договаряния в Астана, Казахстан, които се организират редом с тези в Женева, проведени под егидата на Организация на обединените нации за намиране на политическо решение на шестгодишния цивилен спор в близкоизточната република.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР