В турбулентното ни време излезе „Разкаянието“ на Дан Малакин, за

...
В турбулентното ни време излезе „Разкаянието“ на Дан Малакин, за
Коментари Харесай

„Разкаянието“ от Дан Малакин – може ли интернет да унищожи живота ни?

В турбулентното ни време излезе „ Разкаянието “ на Дан Малакин, с цел да ни напомни, че даже във време на рецесия би трябвало да внимаваме за следите, които оставяме онлайн.

Светът на Рейчъл Стоун се разплита по краищата. Още когато е била младеж, един човек потегля по следите ѝ, с цел да я унищожи.

Той се споделя Алан Грифин. И с нейна помощ полицията съумява да го залови и да го прибере зад решетките. Рейчъл е свободна да стартира да гради нов живот за себе си, надалеч от остарелия призрачен сън. Десет години по-късно тя има дребна щерка, постоянна връзка, здрави другарства и солидна кариера. Но някой още веднъж я дебне.

Когато телефонът ѝ, имейлът ѝ, банковата ѝ сметка и профилите ѝ в обществените мрежи са хакнати, тя подозира, че всичко е още веднъж дело на Грифин – той е излязъл от пандиза и желае да я накара да съжалява, че го е сложила там.
Но врагът ѝ този път е друг. Действа хитро, неуловимо и най-страшното – необяснимо. Дали Рейчъл е изправена против човешко създание? Или може би против призрак?



Дан Малакин е работил дълги години като съветник по киберсигурност към редица огромни компании. Негова работа е да открива пролуките в видимо непробиваемата фасада на антивирусните и антихакерските отбрани. Безценните му познания, вплетени ловко в сюжета, придават злокобен натурализъм на дебютния му разказ „ Разкаянието “.

Но най-много ни карат да се питаме: Наистина ли имаме надзор върху персоналните си данни? Пазим ли задоволително добре най-съкровенното си, което публикуваме онлайн? И заключваме ли добре вратата?

„ Разкаянието “ на Дан Малакин е смайващо гонене на избавление и заличаване – поръчка за нов хитов глас на трилъровия род, както и потребен справочник против бедите, които ни дебнат онлайн.

Изключителна! Това е съкратената ми критика, думата, която първо ми пристигна мислено, откакто прочетох последните редове на тази ужасяващо превъзходна книга!
Book Mark Group
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР