В Тунис днес се провежда първи тур на предсрочните президентски

...
В Тунис днес се провежда първи тур на предсрочните президентски
Коментари Харесай

Предсрочни президентски избори се провеждат в Тунис

В Тунис през днешния ден се организира първи тур на предварителните президентски избори. Това е вторият повсеместен избор след революцията през 2011 година

Близо 7000 представители на силите за сигурност са ангажирани да подсигуряват спокойното гласоподаване в Тунис през днешния ден. 50 000 от тях ще охраняват изборните бюра. 159 антитерористични звена са в подготвеност за деяние при положение на изключителна обстановка.

След Арабската пролет Тунис стана жертва на вълна от терористични офанзиви през 2015 и 2016 г, при които починаха десетки, а туристическият бранш пострада съществено.

Макар обстановката да се е подобрила, в страната продължава да е в действие изключително състояние. Гражданите се надяват тези избори да донесат смяна.
Мулка Трабилси: Ние младите сме сегашното и бъдещето на Тунис. На 15 септември ще променим действителната обстановка и бъдещето на Тунис посредством избора, който ще създадем.Мириам: Следващият президент би трябвало да избави страната от рецесията, най-много икономическата рецесия и тази в областта на образованието. Президентът, който ще изберем, би трябвало да разгърне капацитета на Тунис.
Първоначално изборите трябваше да се състоят на 17 ноември, само че бяха изтеглени за през днешния ден поради гибелта на първия демократично определен президент на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР