В цялата страна има проблем с лошото качество на водата.

...
В цялата страна има проблем с лошото качество на водата.
Коментари Харесай

Омбудсманът: Мръсна вода значи ниска цена

В цялата страна има проблем с неприятното качество на водата. Цената би трябвало да бъде обществено търпима, само че в това време качеството ѝ да е положително. Това сподели пред Българска национална телевизия националният омбудсман Диана Ковачева.

Ковачева сподели, че в петък е изпратила рекомендация до министъра на районното развиване с гледище в къси периоди да се подхващат ограничения за различно водно обезпечаване, а също по този начин жителите да бъдат всекидневно осведомени.

 Още през месец октомври тя е сезирала КЕВР и Министерството на околната среда и водите, че в цялата страна има проблем с неприятното качество на водата. По нейно мнение е нужна смяна в Наредба №4, тъй като сега няма процедура, в случай че от чешмата ви потече мръсна вода, цената да се приспадне.

" Цената на водата би трябвало да бъде обществено търпима, само че в това време качеството й би трябвало да бъде положително. Липсата на успеваемост на ВиК сдруженията и надвишаването на лимитите са измежду аргументите за рецесията в Перник ", сподели омбудсманът.

Относно мръсния въздух в София Ковачева съобщи, че съгласно нея преди всичко е значимо жителите да бъдат осведомени тогава, когато въздухът е нечист. Също по този начин е значимо и краткотрайните ограничения, които съдът дефинира да бъдат спазвани и да се мият по-често улиците. Важно е да има надзор, само че е значимо и жителите да са съзнателни и да не горят отпадъци, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР