В цялата страна има предупреждение за силен и бурен вятър.

...
В цялата страна има предупреждение за силен и бурен вятър.
Коментари Харесай

Силен вятър, паднали дървета и мазилки, 20 000 без ток в Западна България

В цялата страна има предизвестие за мощен и плевел вятър. Скоростта му тук-там е към 100 км/ч. Най-силни ще са поривите напразно в областите София-град, Враца, Хасково и Кърджали, където е разгласен оранжев код. В останалата част от страната кодът за предизвестие е жълт. Единствено в Плевен и Видин няма заплаха от мощен вятър. Хората да внимават от кое място минават, да се пазят от падащи предмети. Също по този начин се приканва да бъдат отстранени предмети от терасите, които могат да основат заплаха за преминаващите.

Две дами са потърпевши при произшествия в резултат на мощния вятър в столицата. Това заяви за Агенция „ Фокус " представителят на УМБАЛСМ „ Пирогов " Мария Пойразова. Жените са минали през незабавния неврохирургичен кабинет и двете са с рани в региона на главата. Раните са обработени от дежурния екип и дамите са освободени.

20 000 клиенти на територията на Западна България са без ток, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ, по отношение на спиранията на електрозахранването в резултат на бурния вятър. Най-засегнати са Враца и Монтана, както и периферията на София. Има скъсани няколко далекопровода в периферията на столицата и планинските елементи на София-област.

На доста места в страната и в София има сигнали за паднали дървета и клони. Екипи работят по места.

На пътя Враца – Мездра три тира се обърнаха поради мощния вятър. Движението се прави единствено в едната лента, осведомиха от АПИ.

Всички коли да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост заради мощния вятър.

Голяма топола с разклонена корона падна върху основен път Е-79 край Благоевград, няма потърпевши. Сигналът за случая е подаден към 11:40 ч. на изхода на Благоевград в посока Дупница преди разклона за с. Рилци.

Първото е изкоренено от ската от поривистия вятър, падайки, се подпира върху клоните над трите ленти за придвижване - спешната, дейната и изпреварващата. Поради това, че дървото остава на към 2 м над пътното платно няма потърпевши коли.

Преминаващи подават сигнал до районен съд ПБЗН, които изпращат екип, който отстранява клоните над двете дейни ленти, дървото напълно е нарязано от Пътноподдържащата компания " Водно строителство ".

Заради мощния вятър в столицата, дърво се прекърши в основата и падна върху няколко коли. Инцидентът е станал на улица " Бунтовник " в квартал " Лозенец ", показва NOVA.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР