В цялата страна има ежедневни срещи с членове, този път

...
В цялата страна има ежедневни срещи с членове, този път
Коментари Харесай

Алибегов: Ограничат ли ни, веднага излизаме!

" В цялата страна има ежедневни срещи с членове, този път сме обединили целия туристически отрасъл - хотелиери, ресторантьори, туроператори. Имаме много огромна подготовка сега, Конфедерацията на туристическия бизнес и изчакваме тези срещи да минат. В момента, в който стартира ограничаване на активността на нашия бранш - незабавно ще се активираме и този път ще е в цялата страна. Искаме да се назначи човек, който знае какво прави ", сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов в студиото на " Денят ON AIR ".

И напомни, че в заповедта на министър Кацаров е записано, че както личният състав на заведенията би трябвало е имунизиран на 100%, по този начин и клиентите.

" Два дни по-рано имахме среща със здравните управляващи, на която обсъждахме какви ограничения да предложим ние, какво могат да предложат те. Нищо от това, което си говорихме три часа не се взе поради. А 2 часа по-късно излезе заповедта на министъра. На срещата предложихме държавната асоциация да даде образец за имунизация ", добави Алибегов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че има всеобщо напуснали в техния бранш.

" Хората се преориентират. Ние направихме предложение към здравните управляващи - първо, страната като максимален шеф, да покаже по какъв начин се прави. След това за всички, които се занимават с клиенти и търговия, с цел да не може когато ние желаяме от нашия личен състав да се имунизира, той да подава молба за овакантяване и отива да работи в комерсиалния бранш ", уточни ръководителят на (БАЗ).

" Как фитнеси и заведения да работят с имунизирани клиенти при 22% имунизация в България? В момента заведенията работят на 50% потенциал, без помощ от страната. Няма никакви ограничения към нас, към бранш " Туризъм ", нито към хотелиерството. На заведения не вървят заболели хора, не вървят хора, които ги е боязън. Не може заведение да работи на 50% потенциал и да заплаща 100% разноски ", безапелационен е той.

По думите му те не са хората, които могат да влияят върху актуализацията на бюджета.

" Искаме равнопоставеност и когато някой ни ограничи бизнеса, какъвто и да е - остатъкът да бъде заплатен. България е единствената страна с 4 типа ваксини и имунизацията е спряла. Това се трансферира върху бизнеса и ние би трябвало да се оправим с него. Искам да мине тъкмо една седмица, с цел да желаяме информация от РЗИ какъв брой тъкмо заведения са декларирали, че ще работят при 100% имунизиран личен състав и клиенти. От цялата ми верига имам 15 индивида ваксинирани. Аз нямам законово право да накарам тези хора да се имунизират ", отсече Алибегов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР