в цялата страна и на граничните пунктове с Украйна, съобщава

...
в цялата страна и на граничните пунктове с Украйна, съобщава
Коментари Харесай

Полските фермери блокираха границата с Украйна

в цялата страна и на граничните пунктове с Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Днес стартира едномесечна обща стачка в символ на митинг против политиките на Европейски Съюз и неналичието на дейности на държавното управление за отбрана на прехраната на представителите на сектора.

Фермери във Франция,, Португалия, Гърция, и Германия стачкуват против рестриктивните мерки, наложени им от ограниченията на Европейски Съюз за справяне с изменението на климата, както и против възходящите разноски и нелоялната конкуренция от чужбина.

Полските фермери недоволстват и против въздействието на евтиния импорт на храни от прилежаща Украйна.

Около 100 фермери и 50 автомобила блокираха метода към граничния пункт " Медика ", спирайки придвижването за всички транспортни средства, уточни представителят на украинската гранична работа Андрий Демченко.
 Полските фермери още веднъж блокират границата с Украйна за месец
Полските фермери още веднъж блокират границата с Украйна за месец

Те не одобряват запазването на привилегиите за украинска продукция за още една година

Полските медии оповестиха, че в цялата страна има над 250 блокади . Кадри демонстрират колони от трактори по пътищата и лазунги като " Без нас ще стоите гладни, голи и трезвени ".

" Днес цяла Европа гори. Зелената договорка унищожи нашата мисъл за селското стопанство ", съобщи един от протестиращите. " Ние не сме срещу решенията в интерес на екологията, само че те би трябвало да бъдат съгласувани с фермерите ".

Министърът на земеделието на Полша съобщи, че схваща провокациите, пред които са изправени фермерите, само че се надява митингите да бъдат проведени по метод, който да бъде " допустимо минимум тягостен за жителите ".

" Земеделските производители имат основателни опасения, упования и претенции за ограничение на несъразмерния приток на артикули от Украйна, както и от други неевропейски пазари към Европейски Съюз, изключително към Полша ", посочи Чеслав Сикерски.

Синдикатът на фермерската взаимност, който разгласи митингите предходната седмица, заяви, че с изключение на затварянето на украинските гранични пунктове възнамерява и периодически блокади на пътища в цяла Полша до 10 март.
 МВФ предизвести европейските държавни управления да не отстъпват пред фермерските митинги
МВФ предизвести европейските държавни управления да не отстъпват пред фермерските митинги

Може да съжаляват на по-късен стадий, предизвести Георгиева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР