В цялата страна е обявено предупреждение за обилни валежи от

...
В цялата страна е обявено предупреждение за обилни валежи от
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ, шофьори: Има затворени пътища, вижте къде…

В цялата страна е оповестено предизвестие за значителни превалявания от сняг, съпроводени със мощен вятър и ниски температури. В Северна и Източна България и областите Хасково и Кърджали предизвестието е от втора степен.

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа, оповестиха от АПИ. Работата на снегопочистващата техника продължава, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия. Настилките се обработват непрестанно.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

В София 165 машини обработват улиците. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският превоз, главните улици в регионите и Южната дъга на Околовръстния път. Опесъчаване се прави на пътища „ Драгалевци – Алеко” и „ Бояна – Златни мостове” в планината Витоша.

Поради снегонавявания и заплаха от заледявания краткотрайно е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Юндола-Белово. Обходният маршрут е през Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Забранено е прекосяването на моторни транспортни средства над 12 тона през проходите "Петрохан ", "Превала ", "Котленски " и "Шипка ". Затворен за всички типове моторни транспортни средства е „ Троянският проход “.

В прохода „ Вратник “ заради мъгла видимостта е понижена до 50 м, а в региона на град Кубрат (обл. Разград “, на Приморски проход и на Вълчаново ханче (обл. Бургас) - до 100 м, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Във вторник преваляванията ще намалеят, а в средата на седмицата ни чака леко стопляне.

Българска телеграфна агенция
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР