В цялата система 112 са регистрирани общо 9 100 инцидента,

...
В цялата система 112 са регистрирани общо 9 100 инцидента,
Коментари Харесай

9 100 инцидента са регистрирани в страната през уикенда

В цялата система 112 са регистрирани общо 9 100 случая, част от тях касаят и положения, провокирани от жегите и високите температури, сподели Дани Недялкова - представител на Национална система 112, във връзка специфична информация за получените сигнали на националния телефон за интервала от 00:00 часа на 10 август до 00:00 часа на 11 август.
„ В системата са регистрирани 3 870 броя медицински произшествия за цялата страна, които по информация на сигнализиращите жители съотнасяме към положения, подбудени от високите температури. Така да вземем за пример жители са се обадили 270 пъти, с цел да ни алармират за положения на високо кръвно налягане, 209 пъти за прилошавания и 167 пъти за положения на колапс. Най-много от тези сигнали, касаещи Центровете за незабавна здравна помощ, са получени от София град, Бургас и Пловдив, и минимум, единствено 18 сигнала сме получили от област Търговище ", добави още представителят на 112 пред Агенция „ Фокус ".
„ Правя конкретизиране, че съотнасяме тези произшествия в резултат на високите температури на съображение на информацията, която ни подават жителите. А дали фактически тези положения са подбудени единствено и само от високите температури биха могли да кажат експертите в Центровете за незабавна здравна помощ, които са реагирали на съответните сигнали ", разяснява Дани Недялкова.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР