В цялата българска администрация има много партийни и политически назначения,

...
В цялата българска администрация има много партийни и политически назначения,
Коментари Харесай

Радан Кънев: Хората искат Борисов и Доган да са изолирани от властта

В цялата българска администрация има доста партийни и политически назначения, такива има и във външната политика. Много положително обръщение на премиера Петков, да се надяваме, че ще има и развиване. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев във връзка отзоваването на българския консул във Валенсия Пламен Георгиев.

В отговор на въпрос по какъв начин в " Демократична България " са приели да влязат в управническа коалиция с Българска социалистическа партия, Кънев уточни, че по доста въпроси двете обединения към момента са на двата полюса и това занапред ще основава компликации.

От доста години обаче тази опция се виждаше, най-много при срещите с хората. Виждаше се, че упованията на нашите евентуални гласоподаватели от ден на ден бяха, че би трябвало да бъде заменен Бойко Борисов, би трябвало да се отървем от модела, при който ГЕРБ и Движение за права и свободи – въпреки и импровизирано, ръководят страната и огромна част от общините. За нас обединението с Българска социалистическа партия е доста сложна, само че упованието на хората, които ни поддържаха, беше такова, уточни евродепутатът.

Убеден съм, че на нито една от партиите в обединението не ѝ е елементарно, само че работата на политиците не е да им е елементарно, а да отговорят на упованията на обществото. България претърпя три избори подред с три разнообразни спечелили. Императивът на гласоподавателите е да има ръководство и то да е без значение от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Четирите партии дадоха отговор на упованията да има ръководство и то да изолира от ръководството Бойко Борисов и Ахмед Доган, акцентира Радан Кънев, представен от novini.bg.

Промяната се въплъщава от премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, само че върху тях лежи и голяма отговорност. Политическото водачество е в техни ръце. Другият фактор е " Демократична България ", която абсолютно е дeсноцентристка, проевропейска групировка. Ролята на " Демократична България " е да бъде поръчител на проевропейското развиване и поръчител на правовата страна. При нас това е политическа същина, разяснява Кънев.

Убеден съм, че в очите на гласоподавателите ние сме единно цяло. Необходимо е да имаме обща воля, обща задача. За да минем през провокациите на политиките, би трябвало в действителност да сме дружно, сподели още евродепутатът.

По думите му не би трябвало да се подценява опцията по законодателен път да бъде направено оптималното да бъдат заменени основният прокурор Иван Гешев и ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР