В цяла Централна и Източна има точно една ледена пързалка.

...
В цяла Централна и Източна има точно една ледена пързалка.
Коментари Харесай

Хокейните "лъвове" от Кения

В цяла Централна и Източна има тъкмо една ледена пързалка. Тя се намира в хотел в Найроби. Точно там тренира и единственият хокеен тим - " Лъвовете на Кения ". Доста екзотична картинка за страна, известна на първо място със своите бегачи на дълги дистанции.

Капитанът на отбора Бенард Азегере се влюбва в стика и шайбата, до момента в който гледа по малкия екран мачове от зимните игри във Ванкувър през 2010 година " Занимавал съм се с всички спортове, които се развиват в Кения - футбол, ръгби, лека атлетика. Заедно с приятелите ми обаче взехме решение да опитаме нещо неповторимо. Тук хокеят се възприема като игра на белите мъже от Европа. Затова всички смятаха, че нямам никакъв късмет да съумея ".

Основният проблем за " Лъвовете " е неналичието на противници. Ето за какво от основаването си през 2012 година състезателите вземат участие единствено в безкрайни двустранни игри. За похлупак в Найроби няма магазини, където се продават аксесоари за зимни спортове. Затова хокеистите са принудени да носят екипировка, импортирана от Съединени американски щати и Канада.

" След всяка подготовка имахме натъртвания и синини. Нямаме даже задоволително каски. Поръчвахме на заварчик да създаде стоманената мрежа за вратаря.



Ситуацията се трансформира фрапантно, откакто тимът притегля вниманието на китайска компания за онлайн търговия. Рекламният клип събира над 7 милиона гледания в Youtube. Благодарение на новия си спонсор " Лъвовете " към този момент имат цялостна екипировка и даже пътуват за зимните игри в Пьонгачнг. В Южна Корея играчите за първи път виждат сняг и усещат същински мраз.

" Мислех, че снегът прилича на леда във фризера. По-скоро обаче наподобява на размразен ледник. Когато излязохме от терминала, като че ли голям вентилатор бе включен на оптималната степен ", споделя Азегере.

Приятните изненади пред хокеистите от Кения занапред предстоят. По покана на локална верига кафенета те посещават Канада. За първи път се изправят против различен тим. И стъпват на леда дружно с легендите Сидни Кросби и Нейтън Макинън.

Момчетата от Найроби даже допират лицето на Кросби - просто по този начин, с цел да се уверят, че е същински. Ден на чиста хокейна приятност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР