В цяла нощ празнуваха световната титла. Победата дойде след продължение

...
В цяла нощ празнуваха световната титла. Победата дойде след продължение
Коментари Харесай

Аржентина цяла нощ празнува след световната титла по футбол


В цяла нощ честваха международната купа. Победата пристигна след продължение с дузпи. Аржентина стъпва на международния връх за трети път в историята.

Лионел Меси изстреля своята Аржентина на върха. Финалът в Доха се трансформира в същински театър, откакто Франция два пъти изравняваше резултата след хеттрик на Килиан Мбапе, единствено с цел да загуби по най-драматичния метод.

" Наистина е удивително. Истината е, че желаех толкоз доста тази купа. Много изстрадахме, само че я завоювахме. Нямам самообладание да чествам с всички аржентинци вкъщи. Искам да играя още мачове с този тим, към този момент като международен първенец ", съобщи Леонел Меси.

Радостта на един народ, не запомнил за икономическата рецесия. Стотици хиляди посрещнаха на Аржентина по улиците на Буенос Айрес.

" Днес е празник, няма обществени съсловия, всички сме дружно ", сподели гражданин на града Пабло Вит.

Импровизиран концерт на площада изнесе групата, чиято ария с нов текст – Мучачос – се трансформира в химна на шампионата за Аржентина.

" Беше необикновено. Мечтаехме за това от 1986 година, когато спечелихме предходната си международна купа ", съобщи футболният почитател Даниел Фоси.

Неизвестен почитател съумя да се изкачи на върха на обелиска в центъра на Буенос Айрес, който грееше с надписи " Световни първенци " и " Благодарим ви! "

Другият епицентър беше кварталът към тогавашния дом на Марадона. Където фиестата продължи до сутринта.

В същото време известният бул. в Париж " Шанз Елизе " притихна след последния съдийски сигнал.

" Разбира се, че съм отчаян. Да паднеш с дузпи е по-зле, в сравнение с да загубиш в постоянното време ", сподели почитател на Франция.

" Аржентинците просто бяха по-добри. Но се опитвахме до края. Няма отчаяние, доста сме горди от този тим ", добави жителка на Париж.

В Загреб нощес посрещнаха хърватските национали като герои. Лука Модрич и компания дойдоха с открит рейс под звуците на песни и фойерверки. Хиляди честваха с тях третото място на Хърватия на Световното състезание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР