В цяла Индия се страхуват от отшелниците агхори, които според

...
В цяла Индия се страхуват от отшелниците агхори, които според
Коментари Харесай

Отшелниците агхори, които ядат човешка плът, пият от черепи и живеят сред мъртвите

В цяла Индия се опасяват от отшелниците агхори, които съгласно поверията могат да вървят по вода, да предсказват бъдещето и да санкционират с проклятия. Фотографът Кристиано Остинели (Cristiano Ostinelli) документира страховития метод на живот на племето от Варанаси и живее за малко с тях, с цел да разбере повече за злокобните им ритуали и вярвания.

Агхори живеят на гробищата, а историята им води началото си от 17 век и е обвързвана с личността на Баба Кинарам, за който се допуска, че е живял до 170 години и е бил живото олицетворение на Шива. Тайнственото племе се уповава на комбинации от марихуана, алкохол и медитации, с цел да доближи до положение на прояснение на съзнанието и да се приближи до своя висш господ Шива. Агхори имат вяра, че плътта и тялото са преходни и нямат тежест в този свят, по тази причина населяват гробищата и местата за кремации – място на разлагане и гибел. Необичайните им ритуали са свързани с ястие на човешка плът, мърша и даже фекалии, пиянство от човешки черепи (кapalas), в това число урина, медитация измежду труповете, дъвчене на главите на живи животни, изобразяване по телата с пепел от изгорени трупове – всичко това, в търсене на духовно прояснение.

Днес във Варнаси живее група от 20 почитатели на школата Агхори, само че през 19 век те са били стотици. Тези аскети постоянно вървят без облекла, с цел да покажат човешкото тяло в същинския му тип.

Източник и фотоси:

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР