В цял свят се чувства недостиг на средствата за защита

...
В цял свят се чувства недостиг на средствата за защита
Коментари Харесай

Технически университет в Грац прави 3D шлемове

В целия свят се усеща дефицит на средствата за отбрана измежду медицинския личен състав. Техническият университет в Грац е решил да даде своя принос в битката против ковид, като отпечата на своите 3D принтери към 10 000 защитни шлемове, заяви уеб сайтът „ ое24 “, представен от БГНЕС.
Първите 1 000 са предадени през днешния ден на лечебните заведения от района. Капацитетът е 300 бройки дневно.
Благодарение на самодейността на Кристиан Рамзауер – началник на института за нововъведения и промишлен мениджмънт в университета в Грац, лечебните заведения ще получат първите партиди от маски за нехирургическа приложимост.
През почивните дни в лабораторията по нововъведения в университета е почнало печатането на 3D шлемове, първите 1 000 бройки от които са предадени през днешния ден.
Шлемовете към този момент са тествани от медицинския личен състав. Те са годни за многократна приложимост и могат да бъдат елементарно почистени и дезинфекцирани.
С помощта на други институти от университета в Грац производството на тези шлемове може да доближи до 300 бройки дневно.
От института за нововъведения са се свързали с две австрийски компании, които да стартират серийно произвеждане на шлемове и те да бъдат доставяни на лечебни заведения в цяла Австрия.
Всички вести за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР