В цял Китай, хора, които си стоят по домовете по

...
В цял Китай, хора, които си стоят по домовете по
Коментари Харесай

Как китайците борят скуката, принудени да си стоят у дома заради вируса

В цялостен Китай, хора, които си стоят по домовете по избор или по насила, се пробват да оползотворят по най-хубавия метод обстановката до момента в който градовете остават затворени, в обезверен опит на управляващите да овладеят новия рисков ковид, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В понеделник вечерта жителите на някои многоетажни блокове в град Ухан се събраха дружно духом, като се скупчиха по прозорците и балконите си и пяха дружно националния химн и други песни.

Припевът на химна " Килай, килай, килай! ", което значи " Надигнете се, надигнете си, надигнете се! " отекваше сред кулите на небостъргачите в 11-милионния град.

Улиците в Ухан станаха безлюдни и злокобно тихи, защото фамилиите се пробват да заобикалят контакти с други хора, които може да се инфектирани.

Други скандираха " Ухан, бори се! ", повтаряйки лозунгите, чути от протестиращи в Хонконг, където от месеци не престават антиправителствени демонстрации.

Учебните заведения в Китай отложиха началото на втория период и учебен срок поради епидемията. Затова студентът Вей Чзъкай е трансформирал дневната в игрище за бадминтон. Други са в обществените медии, с цел да показват уменията си в игри на думи с виртуалния асистент Сири. Някои пък играят билярд благодарение на пръчици за хранене и кръгли жълти плодчета лонган и чери доматчета вместо топки.

Съпрузи от град Шанту в провинция Гуандун са снимали клип по какъв начин се забавляват с децата вкъщи с обичайната игра с обръчи, известна в тържествата навън за Лунната нова година. За задачата обръчите са изрязани от картон, а майката е продавачка, която ги предлага на искащите. Децата ги купуват и ги хвърлят, с цел да печелят награди, подредени на пода в стаята.

Жена от провинция Хубей е разгласила голям брой видеоматериали, в които се бори със скуката като употребява разнообразни резултати и демонстрира по какъв начин прави снежен човек от леда във фризера си, с цел да се пробва да вдъхне оптимизъм и положителна настройка на сънародниците си.

Китайският университет Цинхуа, един от водещите иновационни и просветителни центрове в страната, обезпечи свободен достъп до своята база данни за битка с новия ковид.

За свободен достъп е предоставена " Китайската държавна база за познания " - най-големият теоретичен онлайн списък на КНР. В портала може да се влиза без възнаграждение до 1 юли. По този метод учените ще могат по-лесно да обменят информация.

В сряда терминът " ковид " беше най-често търсеният в базата данни. Тя се употребява от над 120 милиона консуматори, които са свалили предходната година към 2,3 милиарда текста. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР